Mehmet Akif Ersoy & Telekom Maçı Organizasyonu

|
Alpaslan abimizin uA - EyüpSultan üyelerine verdiği vasiyet üzerine Mehmet Akif Ersoy her sene olduğu gibi kabri başında anılacak. 27 Aralık Pazar günü 11.15'te Edirnekapı şehitliğine tüm Galatasaray'lılar ve yurttaşlar davetli. İsteyenler münferit olarak katılabilirler. Birlik olalım derseniz EyüpSultan Camii'nin az ilerisindeki Fetih Cafe'ye gelebilirsiniz. Mezarlıktan da toplu olarak Ahmet Cömert Spor Salonu'na Turk Telekom maçına gidilecek. Başkalarıyla karıştıranlara ultrAslan'ın Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu gösterelim..

Bekleşirken gökte yüz binlerce ervah, intikam,
Yerde kalmış, nasa benzer kavm için durmak haram!
Kahraman ecdadımızdan sizde bir kan yok mudur?
Yoksa istikbalinizden korkulur, pek korkulur.

11.15 - Mehmet Akif Ersoy'u Anma
14.00 - Galatasaray - Türk Telekom


Sevgi, Eylem Gerektirir..

5 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar.
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imânı boğar,
'Medeniyyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?

Gala's dedi ki...

Rahmetli Mehmet Akif’e ve ailesine uygun görülen yaşam şekli için, vicdanı sızlayan bir insanoğlu olarak birşeyler yazmak istiyorum.. Böylece her gün okulda, maçlarda, törenlerde, TVlerin ve radyoların açılışlarında vs. kısaca her yerde okunan "Ulusal Marşımız"’ımızın sahibi için duyulan eylemsiz sevginin anlamsız olduğunu ve de vefasızlığın yüzsüzlüğümüzle yüzleşemediğini görülmesini istedim..

Aziz’imin de belirttiği üzere(Aziz Çakır uAES Genel Koordinatörü) maalesef İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un çocukları bütün hayatlarını büyük bir yoksulluk ve sefalet içinde geçirerek göç ettiler bu dünyadan…
Milli şarimizin çocukları hayatları boyunca çile, ıstırap, yokluk ve sefalet içinde yaşadıktan sonra bu dünyadan göçtüler. Yıllardır şiirleri okunan, fikirleri savunulan ve örnek bir şahsiyet olarak gösterilen Mehmet Akif’in çocuklarına sahip çıkılmaması çok düşündürücü bir durumdur kanımca..

Mehmet Akif’in İsmet Hanım’la evliliğinden Cemile, Feride, Suad, Emin ve Tahir isimli beş çocuğu bulunuyordu. Mehmet Akif’in büyük oğlu Emin Ersoy askerlik görevini yaptığı sırada, koğuştaki arkadaşlarına Kur’an okuyup tefsir ettiği gerekçesiyle Divan-ı Harbe verildi. Tutuklanan Ersoy, çavuş arkadaşının yardımıyla askeri cezaevinden kaçarak, o dönemde Fransız manda yönetimindeki Kırıkhan’a kadar geldi. Kırıkhan’da yakalanan Ersoy ve arkadaşı Türkiye’ye iade edildi. Cezasını çeken talihsiz adam uzun yıllar yoksulluk içinde yaşadı. Bunalım içinde yaşadığı bir gün basınımızın duayen yazarlarından Çetin Altan’a giderek yardım isteyen Emin Ersoy, olaydan kısa bir süre sonra Beşiktaş’ta bir çöp kutusunun yanında ölü bulundu.

Babasının emekli maaşıyla geçinen küçük kızı Suat Ersoy ise 1991 yılında üzücü olaylarla karşılaştı. Kızları Ferda ve Selma Argon’la birlikte Beyoğlu’nda yaşayan Suat Hanım evden atılmak istendi. Bu üzücü olayın gazetelerde yer alması üzerine dönemin Başbakanı Turgut Özal, Suat Hanım’a Halkalı’da bir daire tahsis etti. Ancak ekonomik sıkıntılar ailenin yakasını bir türlü bırakmadı. Evini satmak zorunda kalan Suat Ersoy Hanım, Kadıköy’de Vakıflara ait döküntü ahşap bir eve taşındı. Suat Ersoy hanım bu evde zor günler yaşadıktan sonra yaşama veda etti.

Mehmet Akif’in küçük oğlu Tahir Ersoy ise tercüman olarak çalıştıktan sonra emekli oldu. 2000 yılında da karaciğer ve kalp yetmezliğinden vefat etti. Emekli maaşı yeterli olmadığı için Ankara’da SSK’ya bağlı bir hastanede tedavi edilen Ersoy, daha sonra İstanbul’a getirilerek, Esma Hatun Hastanesi’ne yatırıldı. Ancak hastalık iyice ilerlemiş olduğundan tedavi sonuç vermedi ve Tahir Ersoy hayata gözlerini kapadı. Tahir Ersoy’un cenaze törenine ise ne yazık ki çok az insan katıldı.

İşte bizler uAES olarak bunlArı bildiğimizden, vicdanları yaralayan bu olayları biraz da olsa kapatabilmek için rahmetli Alpaslan ağabeyimizle yaptığımız bir görüşme sonucu geleneksel olarak, bu aktiviteyi yapma kararı aldık.. Unutmayalım arkadaşlar; "sevgi eylem, gerektirir!.."

Osman Özütler
ultrAslan Eyüp Sultan

Adsız dedi ki...

özellikle böyle günlerde unutulmaması gerken bir etkinlik. siz de olmasanız ne medyadan ne devletten öğreneceğiz. mekanı cennet olsun.

Gassaray dedi ki...

Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın

Gala's dedi ki...

http://img684.imageshack.us/img684/7572/40755913.jpg

http://img684.imageshack.us/img684/1500/47193343.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/9861/sdc11393o.jpg

http://img27.imageshack.us/img27/1647/sdc11394.jpg

http://img39.imageshack.us/img39/3717/sdc11409.jpg

http://img189.imageshack.us/img189/462/sdc11418.jpg

http://img20.imageshack.us/img20/6015/sdc11419.jpg

http://img31.imageshack.us/img31/5496/sdc11432o.jpg

http://img706.imageshack.us/img706/7661/sdc11422t.jpg

http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs199.snc3/20639_222270339258_608534258_2941326_29602_n.jpg

DEPO