5' te 4

|

Futbol dışındaki en popüler branşlarımız olan basketbol ve voleybolda 5'te 4 yaptık bu haftasonu. Sadece bayan basketbol takımımız mağlup oldu. Teker teker sonuçları ve kısa yorumları paylaşalım.

Engelsiz aslanlarımızdan başlayalım. Çünkü bunu hakediyorlar. Takımımız destan yazmaya devam ediyor. Zaten gezegenin en iyisi olan takımımız ligde de rakipsiz. Bu hafta evimizde oynadığımız maçta Kardemir Karabükspor'u 81-47 mağlup ettik. Böylece ligde 5'te 5 yaparak yolumuza devam etmiş olduk. Ligde namağlup lideriz. Bu maçta yıldız oyuncumuz Petr Tucek 33, Türk oyuncumuz Ferit Gümüş ise 16 sayı ile oynadı. Kurulduğundan beri 4 senede hiç yenilmeyen takımımızın Avrupada ve Dünyada bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar yenilgisi bulunuyor. Hergün takdir edilesi performans sergileyen takımımızı tekrar tebrik ediyoruz.

Erkek basketbol takımımız da seyircisiz oynanan maçta Antalya BB'yi 78-72 yendi. Hafta içinde Avrupa'da yüksek tempoda maç oynayan takımımızın yorgun çıktığı maçta sert rakibini yenmesi bile yeterliydi. Bu galibiyeti sezon içinde çok arayacağız. Önemini o zaman anlayacağız. Çünkü çok iyi savunma yapan bir takım. Takım sertlikleri bu ligin üst seviyelerinde. Ribaund konusunda sıkıntımız vardı. Hep bundan bahsediyorduk. Bu maçta bunu kısmen aştık. Takım sürekli bunun üzerine çalışıyor. Bunu hocamız da söylüyor. Daha iyi olacaktır. Türk oyuncuların da katkısı artarsa çok iyi takım oluruz. Bu bütçe ve kadrodan fazlasıyla verim alırız. Federasyonun da saçma sapan kararla sildiği puanları geri alırsak play off dahi görebiliriz. Bu maça bakarsak Jasaitis 19 sayı 7 ribaund, Rancik 17 sayı 7 ribaund ile oynamış. Bu iki oyuncuyu takımda tutar yerli ve yabancı eklemeler yaparsak uzun vadede başarılı olabiliriz. Ama önce şu ülker illetinden kurtulmamız gerek. Haftaya deplasmanda Mersin ile oynayacağız. Bayanlardaki hesabı orda kapatacağımzıdan şüphemiz yok.

Bayanlar demişken gelelim bu haftadaki tek mağlubiyete. Bayan basketbol takımımız Mersin deplasmanında şok bir yenilgi aldı. Katie bu maçta yoktu. Maçı izlemedim ama takımda bir sorun olduğu gerçek. Büyük paralar harcayarak takım kuruyoruz. Ama saçma sapan puan kaybediyoruz. Bu mağlubiyet ile play off finalindeki saha avantajını kaybettik. Neredeyse her sezon aynı hikaye oluyor. Maçlara tek tek hazırlanmalıyız. Hafta içindeki mağlubiyetten sonra bu çok kötü oldu. Büyük beklenti içine girdiğimiz şubede bu sezon hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sanki bir şeyler eksik. Karşının dediği gibi oldurtamıyoruz. Sanırım ruh eksik. Erkek takımındaki ruh yok. Maçı izlemediğim için tam yorum yapamıyorum. Ama bunu biran önce düzeltip istikrarlı kadro ve teknik ekip ile uzun vadede başarılı olmalıyız. Sanırım Seimone'yi ve Işıl'ı çok arıyoruz. Çevre ilerden maça giden arkadaşlarımıza teşekkür edelim bu arada. Çok iyi tribün yapmışlar.

Bayan voleybol takımımız ise evinde Yeşilyurt'u 3-0 yendi. Rahat kazandığımız maçta başka bir skor almak bu kadroya yakışmazdı. Ben daha çok Türkiye kupasındaki derbiyi bekliyorum. O maçı alsınlar, yerimizi o zaman görelim. Maça gitmek isteyenler için söyleyelim maç bu çarşamba. Avrupa'da da gittiğimiz kadar gidip kuruluş amacımızı gösterelim. Haftaya ligde Ankaragücü ile oynayacağız. Ankaralı Aslanlar orada takımı yanlız bırakmayacaklardır. Özellikle Ankaragücü böyle maçlarda seyirci topluyor.

Erkek voleybol takımımızda aynı bayan takımında olduğu gibi evinde oynadı. Rakibi SGK'yı aynı skorla 3-0 mağlup etti. Türkiye kupasında final ve kupa şansımız yüksek. Sanki oraya yüklensek daha iyi olacak. Ama bu maçı kazanmak kolay değildi. Rakip zorluydu. Bu sebeple takımımızı tebrik edelim.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO