09-10 İlk yarının ardından

|

Heyecan ile sevgi ile yarım sezonu geride bıraktık. Sezon içinde hiç sivri dille eleştirmedik. Uyardık, gördüğümüzü söyledik. Ama hiç yıkıcı olmadık. Hep destek olduk, sabrettik. Çünkü deteğe ihtiyaçları vardı. Hiç kimse peygamber olmadığına göre 5 ayda tavan yapamazdık. Kimsenin futbol bilgisini de tartışmadık. Hele ki dünyadaki sayılı ekiplere bunu hiç yapamazdık. Şimdi yine yapıcı olma kaydı ile ilk yarıya göz atacağız.

Alışıldığı gibi Leo'dan başlayalım. İlk yarıda en çok forma şansı bulan oyunculardan birisiydi. Çok eleştirildi. Bence bu gereksizdi. Şu anda bir Taffarel performansı sergilemedi ama bunun nedenlerine bakmak gerek. Önünde çok kötü bir defans hattı vardı. Bu sebeple her zaman forvetlerle karşı karşıya kaldı. Akılda kalan büyük hatası olmadı. Ama kazandırdığı maçta olmadı diyebiliriz. Defans iyi olursa ve bize 2-3 maç kazandırırsa görevini yapacaktır. Topu oyuna sokmada bize çağ atlattığını da unutmamak gerek. Aykut az şans bulduğu maçlarda hatasız oynadı. Ama keşke yavaştan Ufuk başlasa diyorum.

Defansa genel olarak bakacağım. Sezonun en kötü mevkisiydi toplu olarak. Sadece Sabri sivrildi bu sene. Hem oyunu ile hem de sakinliği ile iyi bir dönem geçirdi. Ama ben hala Uğur diyorum o başka konu. Defansın göbeği çok kötüydü. Çok ağır kaldılar ve arkaya çok adam kaçırdık. Yan toplarda da fizik üstünlüğü kullanamadılar. Servet - Gökhan ikilisinin aranan ikili olmadığı anlaşıldı. Servet'in yanına transfer gerektiği bir gerçek. Hakan Balta ise garanticiydi yine. Çok fazla ileri çıkmadı. Belkide sistemin aksamasında büyük bir etkendir bu. İyi bir oyuncu ama bu sistemi mükemmel uygulayan takımlarda oynayamaz. Yine de şimdilik yeterli. Emre Aşık yaşına göre iyi oynuyor. Ama bir saatli bomba olduğunu herkes biliyor. Emre Güngör ise maçları bitirebilse daha iyi olacak ama bu şu şartlarda mümkün görünmüyor. Caner'i sol bekte denemenin fayda getirmeyeceğini de Trabzon maçında gördük hep beraber. Alpaslan ise A2 oyuncusu oldu ilk yarıda aynı Serkan Kurtuluş gibi. Semih, Murat gibi oyuncular hiç şans bulamadı. Ama A2'de bir Sinan var. Fiziği çok iyi ve ayağını bu takımdaki tüm stoperlerden iyi kullanıyor. Biraz yavaş ama Gökhan Zan'dan yavaş olduğu söylenemez.

Orta sahada Mustafa Sarp bizi yanılttı. Rotasyon oyuncusu olmasını bekliyorduk ama değişilmez oyuncu oldu. Bu noktada Mehmet Topal oturup düşünmeli. Linderoth bildiğimiz gibiydi. Bir var bir yok. Ayhan'da son dönemde düşüş oldu. Takımda da fazla şans bulamadı. Sanki yavaştan gidecekmiş gibi geliyor. Barış Özbek başlarda şans bulamadı ama son hafalarda birçok maçta oynadı. Fazlaca etkili oldu bu maçlarda. Keita çok ilginç ve savunması imkansız bir oyuncu olduğunu gösterdi. Kewell bu sezon muhteşem oynadı. Fiziksel olarakta çok iyiydi. Kondisyonu ile tekniği de birleşince komple oyuncu oldu. Arda kaptanlığını layıkıyla yaptı bence. Zaman zaman kötü oynasa da iyi bir yarım sezon geçirdi. Kilit oyuncu olduğunu gösterdi. Elano alışma dönemini uzun tuttu. Sebebi milli maçlardı. 2. yarıda çok iyi olacaktır. Herkes ondan Lincoln gibi olmasını beklediği için hayal kırıklığı olabilir. Ama orta sahada çalışan, oyunun yönünü değiştiren, oyun kuran bir oyuncu olarak bakarsak başarılıdır. Çok iyi bir sistem adamıdır. Tribüne oynayan, yalaka, paragöz, şov adamı değildir. Aydın hala aynı Aydın. Bir türlü patlamayı yapamadı. Devre arsaında son şans verilse ve kiralansa iyi olur diye düşünüyorum. Serdar Eyilik kadro oyuncusu olabilir bu sayede.

Forvette Baros iyi giderken khalkedeonda katledildi. Bundan sonra takımda gol sıkıntısı başladı. Onu çok aradık. Belki o olsa farkla lider olabilirdik. Bir oyuncu takıma bu kadar etki etmez ama o mevkide yeterli adam olmadığından bu kadar etki etti. Nonda asla 1. adam olamayacağını gösterdi. 2. adam olur ve sonradan girerse yararlı olacağına inanıyorum. Serkan Çalık'ın ise yüzünü unuttuk.

Peki ne yapılmalı. Aslında fikirlerimi biliyordunuz en başından beri. Takıma geriden top çıkartacak bir stoper ve Baros'a yedek olabilecek iyi bir forvet lazım. Madem hedefimiz şampiyonluk, Avrupa'da başarı. O zaman bu transferler yapılmalı. Orta saha bu seneyi götürür ama iyi bir fırsat olursa neden olmasın. Bu 2 + 1 transferin gerekli olduğunu herkes biliyor. Bu dönemde bu işler kolay olmasa da Canaydın'ın kulüpten uzakta olduğunu düşünürsek umutlu olabiliriz.

3 yorum / Yorum Gönder:

Selocan dedi ki...

Aman Gala's Leo'nun istatistiğini tutma sakın. Leo'nun bilgilerini satın alıp yayınlama hakkı bir blogun tekelindeymiş.

Gala's dedi ki...

Farkındayım.. :)

Adsız dedi ki...

ah be popescu. çok merak ediyorum kimler alıncak. şimdi yatsam bi kalksam transfer dönemi bitmiş 2. yarı başlamış olsa. tribünler kaldığı yerden devam etse

DEPO