Diyarbakırspor 1-2 Galatasaray

|

Diyarbakır Türkiye'de Galatasaray'ın en az sorun yaşayacağı deplasman diye düşünüyordum. Nitekim öyle de oldu. Maç öncesi, sırası ve sonrası verilen görüntüler çok hoştu. Diyarbakır'a bu misafirperverlik için teşekkür edip, maça geçelim.

Galatasaray maça çok tutuk başladı. İlk 15 dakikada adeta bir ölü toprağı vardı üstümüzde. Gol geliyorum diyordu ve 1. dakikada geldi. Yediğimiz gole bakarsak Galatasaray defansının yemeye çok müsait olduğu bir gol diyebiliriz. Yavaş Galatasaray savunmasının arasına atılmış bir top, sol bekin yerinde durmayışı ve orta sahadan yardıma gelen oyuncunun yeterli olmayışı.. Gol aslında bize iyi geldi diyebilirim. Golden sonra ölü toprağını üstümüzden attık. Pas yapmaya ve hücumlar üretmeye başladık. Hala istenilen seviyede olmasada iyi bir oyun sergiledik. Keita gibi yaratıcı bir oyuncunun olmayışı hücum organizasyonlarını aksatıyor. Arda sağ kanatta tam verim veremiyor. Attığı gole onun için çok sevindim. Sabri Sarıoğlu ise bu sezonki muhteşem formunu sürdürüyor.(Nazar değmesin) Attığı gol çok güzeldi ve kritikti ama oyunun genelindede başarılıydı. Hakan Balta yine etliye sütlüye karışmadan, derinleri zorlamadan oynuyor. Belkide Sabri'nin aşırı hücum oynaması sebebi ile kenardan gelen uyarı olabilir. Servet-Gökhan ikilisi birebirde, yan toplarda çok iyiler ama araya atılan toplar sıkıntı yaratıyor. Servet Çetin'i bugün dünyanın hangi takımına koysanız oynar. Yanında Song'un biraz kalitelisi olsa, takım savunması ile daha az gol yeriz.

Özellikle son haftalarda orta sahaya çekilen ayar ile yediğimiz gol sayısı azaldı. Rijkaard şimdilik skor almayı tercih diyor. Bu ligde nasıl başarılı olunacağınıda anladı. Elano'nun takıma tam olarak oturma süreci uzayacak gibi görünüyor. Haftaya Barış Özbek oynayamayacak. Mustafa Sarp onun açığını kapatacaktır. Ama işin içine Keita'da girince Rijkaard kimden vazgeçecek merak ediyorum. Son günlerde artan kart sayısınada bir çözüm bulunmalı, oyuncular uyarılmalı.


Maç ile alakası yok ama aşağıdaki fotoğraf ilgimi çekti. Aramızdan ayrılan İlker Ateş için saygı duruşu düzenleniyor ve bazı seyirciler ayağa kalkmıyor. Bu bizim işimiz değil ama yaratılanı sev yaratandan ötürü diyen bir atamız varken bu durumlara düşmemiz beni üzüyor. Bu arada sevgili İlker Ateş'e de buradan rahmet dileyelim.


Zorlu bir deplasmandan 3 puan çıkardık. Manisa'yı yenip ezik ile büzüğün maçını bekliyeceğiz. Ya da daha doğrusu o maçı izleyip Manisa ile oynayacağız. Şampiyonluk yolunda ilerlerliyoruz. Uzun bir ara var şimdi lige. Milli oyuncularımız az olacak. Bu dönemde iyice dinlenip tekrar lige odaklanmalıyız. Belkide Arda Turan sene başından beri ilk kez çarşamba-pazar maç yapmadan duracak.

4 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

bu kadar yazıpta kewelldan bahsetmemek olmadı.kewell hakkında ne düşünüyorsun sen hocam

Gala's dedi ki...

Kewell muhteşem bir performans gösteriyor. Dünde çok iyiydi bence. Ondan yakında bahsedeceğiz. Hemde sadece bir post onun olabilir.

mischa dedi ki...

Yakalamış olduğun nokta çok güzel tebrik ediyorum kardeşim. Diyarbakır'da herşey çok güzeldi fakat bu sahne hoş olmamış gerçekten.

Gala's dedi ki...

Teşekkürler ben sadece rahatsızlığımı dile getirdim. Sanırım bu olayı başka fark eden de olmamış. Ali Sami YEN'de olsa ( asla olmaz- olmamalı ) sınırdışı ederlerdi çoktan.

DEPO