Disiplin Kurulu Kararları ve 95-10

|

Yaşamak istemediğimiz utanç duyduğumuz bir haftanın ardından Basketbol şubesinde işler karışık. Galatasaray bu anımsamak istemediğimiz haftada ilk kez utandırdı bizleri. Hepimizin bildiği olayların ardından bugün TBF Disiplin Kurulu cezaları açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu İstanbul Cup Uluslararası Basketbol Turnuvası kapsamında oynanan Galatasaray Cafe Crown - Cibona Zagrep müsabakasında ihraç edilen Cemal Nalga ile ilgili cezaları açıkladı. Kurulun açıklamasına göre ;

- Yiğit Şardan'a 6 ay hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown Menajeri Mert Uyguç'a 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown Antrenörü Okan Çevik'e 3 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray yardımcı antrenörü Cengiz Karadağ'a 1 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
- Galatasaray Cafe Crown'un eski teknik danışmanı Koray Mincinozlu'ye 2 yıl hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi.
-Oyuncu Cemal Nalga'ya ise 2 yıl hak mahrumiyeti ve 10 bin TL para cezası verildi.
-Oyuncu Tufan Ersöz'e 4 ay hak mahrumiyeti ve 5 bin TL para cezası verildi. Cezası 1 yıldan 4 aya indirildi.

Kurul ayrıca Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker maçındaki olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz ve 40 bin TL ceza verirken , Galatasaray Cafe Crown bu kararlardan sonra lige -5 puanla devam edecek. Aynı zamanda Galatasaray Cafe Crown Teknosa Türkiye Kupası'ndan da ihraç edildi.
Bu arada seyirciyi yumruklayan ülkersporlu oyuncu 2 maç ceza almış.NBA'de benzer bir olayda Ron Artest 86 maç ceza almıştı.
Bu cezalardan sonra takımın ligde kalması zor.24 maçta 20 galibiyet alması gerekiyor.Açıkçası yönetim işi federasyona bırakmak yerine takımı ligden kendisi düşürse pek fazla üzülmem.Galatasaray'ın ilkelerine ve büyüklüğüne yakışmayan olayların sorumluları takımdan uzaklaştırıldı.Arada Yiğit Şardan gibi mecbur kalanlarda oldu.

Tüm bu yaşananlara rağmen yine Basketbol'da Engelsiz Aslanlarımız bizleri gururlandırıyor.Antalya BŞB karşılaşan takımımız rakibini 95-10 gibi uçuk bir skorla mağlup etmiş.Açıkçası ben böyle bir skoru ilk kez görüyorum. Son iki yılın Şampiyonlar Ligi şampiyonu ve Kıtalar Arası şampiyonu aslanlarımızdan elbette galibiyet bekleniyor ama sanırım bu gezegende onlarla rekabet edecek takım yok.Galatasaray'ın gerçek ruhunu yansıtan Engelsiz Aslanlarımıza teşekkür ediyoruz.

1 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

peşindeyiz blog 95-10a nokia telefon modeli gibi demiş.

DEPO