Atamalar, Azovamsh Maçı ve Ceza Hakkında

|
Olaylar hakkındaki yorumlarımı kronolojik sıraya göre yazmak istiyorum. İlk önce verilen cezadan bahsedelim. Federasyonun cezayı verirken suça baktığına inanmıyorum. Oluşan kamuoyu baskısı, Galatasaray'dan gelen ceza kabulümüzdür açıklaması derbi maçlardaki olaylarla birleştirilip adeta dalga geçilmiş. Bir kere olaylarla kesinlikle alakası olmayan Yiğit Şardan'a verilen cezayı dünyadaki hiçbir hukukçu açıklayamaz. Adamın tek suçu olaydan haberdar olmaması. Federasyon da buna ceza veremez. Bu cezayı ancak Galatasaray kulübü verebilir. Bizim takımdaki düzenbazlara verilen cezayı onaylıyorum. Gayet normal cezalar. Tufan ile Cemal'in hala takımda tutulmasına anlam veremiyorum. Teknik kadro ile birlikte onlar da gitmeliydi. Adnan Polat yönetimi bu konuda çok büyük hata yaptı. Göndermek için neyi bekliyorlar anlamadım. Madem lige devam edilecek onların yerine oyuncular da alınmalı. Avrupa ve ligde geniş rotasyon gerekli olacak.

Cezalara devam edelim. Galatasaray Cemal'in oynadığı tüm maçlarda hükmen mağlup sayıldı. Yani ligde 6. hafta sonunda 6 puanı olması gerekiyor. Bunu da kabul ediyoruz oldukça da caydırıcı. Ama bundan sonra federasyon eşşeğin bi tarafına suyu kaçırıyor. Kendi fantezilerine göre hareket ediyor. Neden 10 puan silindi mesela bunun cevabını verebilirler mi? Neden 11 veya 9 değil? Ligden düşme puanı göz önüne alınarak Galatasaray'ı düşmekten beter etmek mi amaç? Düşürseler bunu da anlayacağım ama bu ceza şaka gibi. Kulüp cezalara itiraz edecek. Doğru olan da bu. Yapılan olayı kimse savunamaz ama cezalar ağır felan değil, sadece çok saçma. Eğer itirazımız reddedilirse lige devam etmenin mantığı yok. Kesinlikle çekilmeliyiz. Bayan basketboldaki gibi kendi evlatlarımızla yeniden lige döneriz. Bu arada da Cafe Crown illetinden kurtuluruz. Ülker'in kurduğu sistem içinde piyon olmaktan kurtuluruz. Artık yeni sponsor ne olur onu bilemem ama Ülkerle baş edecek bir sponsor olsa iyi olur. Bu arada Mehmet Cansun'dan ilginç açıklamalar geliyor. Ona da bir kulak verip takip etmek gerek. Mantıklı şeyler söylüyor çünkü.

Bir de verilen 4 maçlık ceza var. Geçen sene sahaya koyun sürüsü gibi giren, polis zoru ile çıkarılan, basketbolculara birden fazla fiili şiddet uygulayan ve alenen kavga eden taraftar 5 maç ceza almıştı. Maç boyunca küfürler edilmişti. Bizim maçın son zamanlardaki en küfürsüz ülker maıç olduğu da göz ardı edilmiş. Onlarda hafifletici bir sebepte yoktu.(Tahrik gibi) Federasyon zaten işi başından aşkın kulübe vermiş kafasına göre cezayı. Silinen 10 puan kaldırılır ve 4 maç azaltılırsa ligde kalmamız için hiçbir engel yok. Aksi takdirde ligi oynamanın anlamı yoktur benim gözümde.

Basketbol şubesineKulüp dün atamaları yaptı maçtan önce. Görünüşe göre Galatasaray kültürünü bilen, bizim basketbol kültürümüzden gelen kişiler geçmiş işin başına. Bir tek Cem Akdağ yeterli değil bence. Ya da yeterliyse neden geçen sene bayan takımından gönderildi bunu merak ediyorum. Basketbool şubesinde dedehayırdan beri gerçekten saçma işler oluyor. Sponsorun yanında zihniytette değişmeli bence. Ama başarından ziyade kültür önemli diyorlarsa çok doğru adımlar atılmış. Basketbol şube sorumluluğuna Mümtaz Tahincioğlu getirildi ayrıca. Kendisinin basketbolda faaliyetini hiç görmemiştim. Sanırım seçime kadar böyle sürecek. Atamalar hakkında bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Tüm bu gelişmelerden sonra dün Eurocup maçımız vardı. A grubu maçında Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Azovamsh Mariupol ile karşılaştık ve 14 sayı farkla 96-82 yendik. Az ama öz taraftarımızın dışında Adnan Polat ve yöneticilerde maçı takip etti. Moralsiz takımımız savunmada çok kötüydü. Rakip dışarıdan bulduğu sayılarla bizi ancak yakalayabildi. Muhteşem bir üçlük yüzdesi ile oynadılar. Biz hücumda çok zorlanmadık. Özellikle Rancik mükemmel oynadı. Attığı 37 sayı da bunun göstergesi. GSTV'de Mvp olabilir dendi ve sonuna kadar da haklılar. Bunun dışında 23 sayı ile oynayan Jasaitis kalitesini gösterdi. Bu gruptan çıkmamız zor değil. Aynı mücadele ile kara bulutları da dağıtabilirsek gruptan çıkıp son 16ya kalabilir hatta 8 li finale bile gidebiliriz. Yarın bayan baskette Eurolig 5. hafta maçı var. Aslanlarımıza sonuna kadar destek olalım. Bize çok ihtiyaçları olacak..

3 yorum / Yorum Gönder:

Blogs1905 dedi ki...

bayanlar 2. lige düşüp avrupa şampiyonu oldu 3 yılda erkeklerdede benzeri kupa alınmadan bu pislik temizlenmez.

Adsız dedi ki...

erkeklerde avrupa şampiyonu olmak kolay iş değil çok büyük para lazım

Adsız dedi ki...

iyi bir sponsorla neden olmasın

DEPO