Amatör Şubelerden

|

Yoğun futbol gündeminde amatör şubelerimize çok yer verememiştik. Şimdi şubelerimizin sezon başından beri aldığı skorlar ile yorumlarımızı geç olarak paylaşıyoruz. Bu yazıyı genel bir değerlendirme olarakta kabul edebilirsiniz.

İlk önce erkek basketbol takımından başlayacak olursak ligde 3 maçta 2 galibiyet aldığımızı görüyoruz. Bildiğimiz gibi Türkiye Kupasında 3 maçıda kazanarak gruptan çıkmıştık. Sezona Abdi İpekçide başladık. Oyak Renault maçında tribünler tam olarak dolu değildi ama arma sevdalıları yerlerini aldı. Maçı 68-63 kazandık. Maça baktığımızda 18 sayı ile Rancik en skorer oyuncumuz oldu. Fazla skor üretemesekde daha sezonun ilk maçında yaptığımız savunma etkileyiciydi. Maçın sonuna doğru biraz gevşememiz skor farkını azalttı. 4. periyotlara daha iyi konsantre olmalıyız. Sezonun 2. maçında talihsizlik sonucu Kepez Belediyesine 74-63 yenildik. Kepez çok iyi takım kurmuş. Daha alışma aşamasındaki takımımız bu takımları rahatlıkla yenecek kapasitede değil. 3. maçta ise evimizde Erdemiri uzatmalarda 98-89 yendik. Rakip oyuna çok iyi başladı. Sonradan mücadelemiz ile onları yakaladık ve öne geçtik. Yanlız maç sonunda gereksiz stres yaparak rakibe yakalandık. Uzunlarımız Hüseyin seviyesinde olmasada başarılı sayılır. Jasaitis ise sisteme alıştıkça lider oyuncu görünümünü alacaktır. Yapılan yerli transferler ise bizi hedefe götürecek kapasitede değil henüz. Yanlız verilen mücadeleden herkez memnun.

Sezon öncesi son yorumumu yapmak istiyorum. Bu kadro ile ligi 4. bitirmek büyük başarı olacaktır. Takım savaşan ve genç bir takım. Her sene yabancıların değişmesi geleneği devam ediyor. Tribündeki herkez birbirini tanıyor, yüzler aynı ama taraftar sahadaki oyuncuları tanımıyor. Artık bir an önce Ülker belasından kurtulup yeni bir anlaşma yapmalıyız. Yoksa bu sistem içinde yok olur gideriz.

Bayanlar voleybol ligine ise malum takıma yenilerek başladık. Yeni kurulan takımımız daha lige hazır olmadan böyle bir maçta başarısız oldu. Kadromuz oldukça kaliteli. Birbirimize alıştıkça daha iyi olacağız. 2. maçta ise Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'u 3-1 mağlup ettik. Geçen sezon çeyrek finalde elediğimiz takıma yine çelme takan biz olduk. Mükemmel oynadık diyebilirim. Kaybettiğimiz ilk sette bile kazanacağımız belliydi. Maça 2288 formaları ile çıktığımızda ekleyelim. Fotoğraflar burada. Sezonun 3. maçında ise evimizde Ereğli Belediyesi'ni 3-1 yendik. Maçta setler ise 25-19,25-12,23-25,25-28 şeklinde oluştu.

Erkek voleybol takımımız sezona flaş transferlerle başlamıştı. Zaten hepsinide burada belirttik. Sezona aynı bayan takımımız gibi malum takıma mağlup olarak başladık. 2. maçta ise
Belediye Plevnespo'u deplasmanda 3-1 mağlup ettik. Setler: 19-25,27-25,19-25,25-27 şeklindeydi. Galatasaray’ da Ashlei Nemer ile Philippe Barca’ nın skorer olduklarını görüyoruz. Zayıf rakip karşısında kalitemiz ile maçı kazandık. Tecrübemiz ile bu sene çok puan toplarız. Takım oyunuda eklenirse en üst sıralar bizi bekleyebilir. Sezonun 3. maçında Diltaş'ı evimizde 3-2 mağlup ettik. Konya temsilcisinden 2 sayı yememiz üzüntü verici. Çok kötü oynadığımız bir karşılaşma olarak göze çarpıyor. Ama hücümdaki etkinliğimiz bizi skora götürmeye yetti. Son maçta ise deplasmanda Bozkurt Belediye'yi 3-1 yendik. Bu seneki hali ile Bozkurt Bld. nin kümede kalma şansı bana göre yok denecek kadar az. Bize ölçü asla olamazlar.

Bayan basketbol takımımız sezona Botaş galibiyeti ile başladı. Maçta Işıl Alben parkelere geri döndü. Beni en çok sevindiren bu oldu. Maçı 70-59 kazandık. Her ne kadar protestolar olsada Nilay'ın kendi sahamızdan attığı 3'lük ilginçti. Avrupa'da ise geçen sezon Uleb finalinde yendiğimiz Taranto ile karşılaştık. Maç bu sefer Abdi İpekçideydi ve gereken ilgi yoktu. Arma sevdalıları yine oradaydı elbette. Maç saatlerinin Buca ile çakışmasıda bunda etkendi. Maçı 76-64 kazandık.
Bence maçın yıldızı Leuchanka’ydı.Bir pivota göre çk hızlı ve gerektiğinde isabetli dış şutları var, çok ama çok yararlı bir transfer. Oyun felsefemiz hakkında net söylemler aktarmak çok zor. Ancak kendimizi zorladığımızda, hızlı basketbol oynamaya çalışan, set hücumlarında ilk önce pota altını düşünmeye çalışan bir takım görüyoruz sahada.Bu kupada hedefimiz şimdilik çeyrek final olmalı. Tecrübe kazandıkça en üstleri hedefleyebiliriz. Ligde ise 2. maçta İstanbul Üniversitesini 83-65 yendik. Özellikle tribünde içgüveyi Ercan'ın kulakları iyi çınlatıldı.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO