İşte Bunu Demek İstemiştim..

|

Dünkü yazımda derbi hakkındaki yorumlarımı yazmıştım. Aklımda birşey vardı ama bunu tam olarak olmasa da yazıya dökmüştüm. Resmi sitede Frank Rijkaard'ın açıklamasını görünce işte budur dedim. Çubukluların 100 yıldır yaptığı oyunları 5 ayda anladı Rijkaard. Ne kadar bayrak adam olduğunu da gösterdi. Onlar her ne kadar bizi çığırdan çıkarmaya çalışsalarda tek yapmamız gereken sakin olmak. Sinirli olmamak. Eminimki bunu bitirecek kişi de o olacaktır. Bakın neler dedi Rijkaard ;


"Yaşanan tüm olaylar rakibin stratejisinin bir parçasıydı. Çünkü bizim iyi bir takım olduğumuzu biliyorlardı. Ama ne yazık ki onların oyununa geldik. Rakip taraftarlar futbolcularımıza birçok şeyler attılar. Ama biz bunu maç öncesinde konuşmuştuk takımımızla. Böyle şeylerin başımıza geleceğini söylemiştik. Futbolcularımıza, bizi provoke edeceklerini şöylemiştik. Bunu da iyi yapıyorlar gördüğünüz gibi. Herşey çok açık, görüntülerde de görebiliyoruz. Bizden çekindikleri için bu tip şeyler yapmaya çalıştılar. Bizim yapmamız gereken sakinliğimizi koruyup cevap vermemekti. Ama ne yazıkki biz de bu tip oyunlara dahil olduk. Bu kötü bir durum, hakem de pozisyonun içindeydi. Ama kesinlikle futbola yakışmayan görüntüler. Çünkü futbol dünyanın en güzel oyunu.


Keita’nın pozisyonunda gördüğünüz gibi taraftardan gelen bir madde var. Geldi konuştu. Maçtan önce istediğiniz kadar konuşun. Çünkü maçtan önce çok konuştuk bunları. Ama nederseniz diyin, sakin kalın, bunların farkında olmanız lazım, bu tip şeyler başınıza gelecek. İstediğiniz kadar uyarıda bulunun, bu tip şeyler futbolcunun başına geldi mi sakin olamıyor. Ben bir kez daha seyrettim penaltı pozisyonunu. Ben penaltı değil gibi düşünüyorum. Gerçekten maçtan sonra bunları konuşmak yersiz ama penaltı olmadığını düşünüyorum. Öncelikle şunu söylemem lazım. Taraftar baskısı, oradaki atmosfer bir bahane olamaz. Çünkü bir futbolcu sahaya çıktıktan sonra kendi işine odaklanıp onu yapmak zorundadır. Kesinlikle taraftarı bir kenara bırakması lazım.


Tabi bu maç artık gemişte kaldı. Bu maç bitti. O yüzden benim her zaman söylediğim gibi en önemli maç önümüzdeki maçtır. Şimdi kesinlikle ona konsantre olmamız lazım. Şu ana kadar çalışma şeklimizle çalışmaya devam edersek ve şu ana kadar oynadığımız oyun mantalitesiyle devam edersek çok güzel şeyler yapacağımıza yürekten inanıyorum. Bu kapasiteye sahip olduğumuzu düşünüyorum. Her takımı yenebilecek kapasitemiz var. O yüzden bunları yapmamız lazım. Tekrardan taraftarımıza olumlu mesajları vermemiz gerekiyor."

5 yorum / Yorum Gönder:

Confeng dedi ki...

Rijkaard burada bir şeyi gösterdi: Kimseye kendini yem etmeyecek.

Gerekirse sizin anladığınız dilden de konuşurum demek istedi. Daha da önemlisi Rijkaard da derbi mağlubiyetini sindirememiş, bir dahaki sefere herşeyi daha farklı yapmak için çok daha fazla çaba göstereceği belli. Ümitliyiz her zamanki gibi.

halk dedi ki...

aslında bloglarda maç sonrası yaptığımız bütün yorumları üsturuplu bir şekilde dillendirdi rijkaard... sağolsun herşeyin bilincinde olduğunu bir kez daha gösteriyor görmek istemeyenlere, ki onların görmesi veya görmemesi mühim değil , ipler biizm elimizde biz rijkaard'ın arkasında durdukça dünyanın geri kalanı rijkaard'ı sevmesin, kıskansın, çok ta s...mizdeydi.

mbelge dedi ki...

Benim de tüm fikirlerimi açıkca anlatmış Rijkaard. Konuşulması gereken tek konu, Kadıköy'de nasıl oynamamız gerektiğidir. Oradaki ortam her zamanki gibiydi. Biz de ona göre davranmalıydık. Ama yapmadık. Yapmadığımız için de mağlup olduk. Reçete belli. İnşallah önümüzdeki sezon da takımın başında olacak ve bu reçeteyi bu kez harfi harfine uygulatacak Rijkaard. Bu sezon onu dinlemeyenler de önümüzdeki sezon öyle ya da böyle dinleyecek, başka yolu yok!

İzninizle Rijkaard'ın bu açıklamaları sonrası yaptığım detaylı yorumu da paylaşmak istiyorum. Bir sakıncası yoksa tabii. http://muharrembelge.blogspot.com/2009/10/yasanan-olaylar-fenerbahcenin.html

Adsız dedi ki...

http://fossacimbom.blogspot.com/2009/10/sonuna-kadar-inanyoruz.html

Fazla söyleyecek bir söz yok sanırım, gereken herşeyi hem Rijkaard söyledi; hemde biz taraftarlar olarak söyledik.

Adsız dedi ki...

şu bir gerçekki artık biz de hocada ne yapılması gerektiğini biliyor. sırada istikrar ve yapılması gerekenleri uygulamak var..

DEPO