Canım Feda Olsun Sana...

|

  • Maça gayet iyi başladık maçın başında kurduğumuz baskı sonuç verdi.Rakip aldığı topları dışarı vurmaya başladı. Fakat birtürlü son vuruşları gol yapamadık.Birde iptal edilen gol var tabii.Bu sezon Galatasaray'ın başarısının arkasındaki en önemli sırlardan biri erken gol bulup maçı koparmasıydı.İki üç maçtır erken gol atamasakta farkı bulabilecek pozisyonlar yakalıyoruz.
  • Rakip pek ileri çıkıp baskı yapmayınca savunmanın cesareti arttı.İlk yarının sonuna doğru yakalanan net pozisyonlar da değerlendirilemeyince rakip kontrataklarla çıktı.Onlardan birinde kötü bir dakikada golü yedik.
  • İkinci yarıya müthiş bir baskıyla başladık.Nitekim golü çok daha erken bulabilirdik 2-3 dakikada bir pozisyon bulduk.Ancak çok farklı olabilecek bir 15 dakikaya gol sığdıramadık.Milan Baros'un direkten dönen pozisyonunda daha top ayağına gelmeden gol diye bağırmak ve ardından girmeyen top beni yıktı.
  • Dakikalar ilerledikçe Rijkaard olması gerektiği gibi risk alıyordu.Kewell-Ayhan değişikliğinin ardından ofansif gücümüz arttı.Arda ve Elano ortada birlikte oynayama çalıştı.Çabalar işe yaradı ve M.Baros ''Kötü oynadı-kendini gösteremedi-hiç adam gibi pas atamadı-bu nasıl topçu-Brezilya'da nasıl oynuyor?!'' gibi sözlerin söylendiği Elano'nun attığı pası asiste çevirdi.
  • Maçın seyri hiç değişmedi baskı sürüyor Galatasaray gol arıyordu.Sturm Graz risk'in dezavantajı olan kontrataklarla gol aramaya çalıştı.Emre çok kritik müdahalelere imza attı ancak ağır olması bazı aksaklıklara neden oldu.
  • Hakan,Mehmet Topal gibi oyuncularda yaşanan form düşüklüğünü inkar edemeyiz.İleride kalan oyuncular ve bazı oyuncularda yaşanan formsuzluk takım savunmasını olumsuz etkiliyor.
  • Kaçan pozisyonlar 3 puanında kaçmasına sebep oldu.Bir takımın maçı kazanması için ne yapması gerekiyorsa yaptık.Alınan riskler pozisyon vermemize sebep oldu.
  • Maçın ardından basında çıkan ''Galatasaray durdu,Galatasaray durakladı'' gibi manşetler Türkiye'de futbolun yalnızca skora yönelik olduğunu hatırlattı bizlere..
  • Sonuç; çok mu kötü oynadık? Hayır.Ama savunma hattında bu maçtan almamız gereken dersler var.
  • Sahada en iyi şekilde mücadele eden aslanlarımızı ve teknik heyeti tebrik ediyoruz.
63' Milan Baros

Sana Çıkıyor Tüm Yollar, Eğdik Başımızı Yürüyoruz Galatasaray !

4 yorum / Yorum Gönder:

Mario Jardel dedi ki...

Şu da bir gerçekki adamlar taş gibi top oynadı.. Sanki 11 kişi değil 15-16 kişilerdi.. ilk yarının 25. dakikası ile 40. dakikası arasında resmen bunalttılar.. Hani ikili mücadelelerde zar zor kapılan toplar bile heriflerin ayağına gitti.. Eğer bize karşı aşırı motivasyon sonucu bu topu oynamadılarsa bu adamların düz mantıkla avusturya şampiyonu falan olmaları lazım.. Ha bizde kötüydük ama aksi gibi rakipte çok iyiydi.. Aksaklıklar var, benim canımı en çok topal sıkıyor..

Özgür Şeker dedi ki...

Ben kötü bir maç çıkardığımızı düşünmüyorum dediğin gibi rakip ilk yarının belli bölümlerinde bunaltsada bunu maçın geneline yayamadı.Zaten hiçbir takım Ali Sami Yen'de yayamıyor ama ilk yarının son dakikaları dışında yalnızcı kontrataklarla etkili olabildiler.Evet 15-16 kişi gibiydiler. ancak bunda Rijkaard'ın maçı erken koparma isteğininde rolü vardı ileride yapılan baskı orta alanda boşluklara yol açtı. Son vuruşlarda daha becerili ve şanslı olsaydık Sturm Graz'ın savunmasının çokta iyi olmadığı görecektik.

Gala's dedi ki...

Analiz çok iyi genel olarak katılıyorum..

Adsız dedi ki...

bugün olmadı yarın koyarız.. oyun böyle sürsün yeterki..

DEPO