Büyükçekmece Metin Oktay Tesisleri

|

Adnan Polat yönetiminin kafasında uzun zamandır bu proje vardı. Galatasaray başkanı olduğu dönemde az da olsa dile getiriyordu. Mantık genel olarak şuydu. Dünyanın en pahalı antrenman sahasında antrenman yapılıyordu. Tesislerin buradan taşınıp, o bölgeye rezidans yapılması ile kulübe gelir kazandırılacaktı.

Nihayet bu düşünce proje aşamasına kadar geldi. Büyükçekmece Belediyesinden 105 dönümlük bir arazi tahsis edildi. Yakında 150 dönüm olarak genişleyecek. İstanmesi durumunda daha da artacağı konuşuluyor. Kullanım hakkı 30 yıl gibi görünse de Başkanın da dediği gibi bu süre aslında sınırsız. Süre koyulmasının sebebi saçma sapan yasalar.

Sanırım yeni yapılacak tesisin içinde amatör şubelerimiz de yer alacak. Tamamını ağırlayacak şekilde yapılacak. Adeta kulüp orada bütünleşecek. Ayrıca çevre halkının da spor yapması için alan olacak. Belediyenin verme sebebi de bu. Biraz da o bölgeyi cazibe alanı yapmak istiyorlar. 2 sene içinde amatör sporlar faaliyete başlayacakmış. Henüz ufukta gözükmese de tesislerin tamamen buraya taşınması ve floryaya yapılacak konutlardan gelir edilmesi 10 yılı bulur diye düşünüyorum. Başkan toplantıda tarih vermemiş ama işler yolunda giderse bu süre daha da kısalabilir.

Tesisin çevresine yapılacak yatırımları da belediye garanti etmiş durumda. Altyapı konusunda sıkıntı çekilmeyeceğini düşünüyorum. 3 yıldır süren projede nihayet adım atılması beni sevindirdi. Yarından itibaren ağaçlandırma, tesini etrafını çevirme ve plan-proje işine başlanılacakmış.

Daha önce de söylediğimiz gibi yönetim endüstriyel futbola ayak uydurmaya çalışıyor. Şimdilik temennimiz bu tesisin adının Metin Oktay olarak kalması. Tesisin yeniden yapılacağı düşünülürse Türkiye'nin en iyi, dünyada ise sayılı olacağı kesin. Zaten halihazırda müthiş bir tesisimiz var. Yeni proje ile hem inanılmaz gelir elde edeceğiz hem de tesislerimiz kademe atlayacak. Elbette uzun süreç ve yönetim istikrarı gerekiyor. Yanlız şu var. Floryanın bir bölümü bizim tapulu arazimiz. Büyük kısmı ise üs kullanım hakkımızda. Bu bölgenin de tapusunu almaya çalışıyor yönetim. Bunu da başarabilirsek dünyanın en zengin kulüplerinden olabiliriz. Real Madrid'de benzeri bir proje ile zenginleşmişti. Yanlız suyun öteki yakasına çekilen peşkeşler düşünüldüğünde bu proje çok küçük kalabilir. Biz yine de Büyükçekmece Belediyesine teşekkürlerimizi iletelim.

Seyrantepe bitmiş, tesisler buraya taşınmış, riva değerlendirilmiş, şirketler birleşmiş bir Galatasaray'ın önünde ekonomik olarak duracak takım bırakın bu ülkede dünyada bile sayılı olacaktır. Geriye bir tek üyeliklerin kolaylaştırılması kalıyor.

4 yorum / Yorum Gönder:

mbelge dedi ki...

Evet bu proje bir süredir bildiğimiz ve beklediğimiz bir proje. Başkan Polat'ın söylediği, Florya gibi pahalı bir yerdeki tesisleri Büyükçekmece'ye taşıyıp, Florya'dan gelir elde etme fikri gayet mantıklı. İlk adımlar atıldı. Tesislerin taşınması zaman alacaktır. Ama proje tamamlandığında mali açıdan güzel günler bizi bekliyor.

Tüm şubelerimizin tesisleri Büyükçekmece'de, statları veya salonları da Aslantepe'de olduğu gün, mali açıdan rahatladığımız hatta çok da zenginleşeceğimiz bir gün olacak. Bir de Riva projesi var tabii, ki ondan da elde edilecek gelir çok yüksek.

Muharrem Belge
http://muharrembelge.blogspot.com/

Selocan dedi ki...

Galatasaray gayrimenkulleriyle aslında şuanda dünyanın en zengin kulübü zaten. Riva, Florya, ve Galatasaray adasını düşünürsek değeri "milyar dolarlar" ile söylenebilecek arazimiz var. Dediğin gibi Riva ve Florya'da yapılması düşünülen projeler çubuklular tarafından engellenmez ise ve stadımız biterse biz dünyanın en zengin kulübüyüz bir 10 yıl içinde.

Adsız dedi ki...

Ada var lan ada.adanın değerimi olur.pahabiçilemez o adaya.toprak parçasınımı satacağız.

Adsız dedi ki...

Galatasaray ile komşu oluyoruz desenize.

DEPO