Transfer Döneminin Ardından | 2009 - 2010 Kadro Yapılanması

|

Galatasaray'da geçtiğimiz sezona göre büyük değişiklikler yaşandı. Neredeyse tüm şubelerde hareketlilik vardı. Kuşkusuz en heyecan verici olanı futbol şubesiydi. Floryadaki bekçilerden alınan istihbaratlar, amcasının oğlundan öğrenilen uçak saatleri, THY'nin sekreterini sinir eden yolcu isimi istekleri ile bir transfer sezonu daha sona erdi. Galatasaray'da transfer bitmez denildiğine göre. Şimdilik Ocak'a kadar resmi imza yok.

Öncelikle teknik kadrodan başlayalım. Son dönemdeki istikrarsız teknik adamlardan sonra Frank Rijkaard ve ekibi takımın başına getirildi. Teknik ekipte sadece Nezih Ali Boloğlu kaldı. Zaten her yazıda teknik ekibin artıları dillendiriliyor. Ne kadar iyi olduğu konusunda kimsenin kuşkusu yok. Transfer döneminde yönetim bu hamlenin dışında çok iyi işler yaptı. Mustafa Sarp, Gökhan Zan Ve Leo Franco bonservis bedeli ödemeden transfer edildi. Abdul Kader Keita ve Elano transfer döneminin rüya isimleri oldu. Caner ve Ufuk transferleri ile de kadroya gençlik aşısı vuruldu. Bu oyunculara transfer haberlerinde değindik. Zaten birçoğunu da izledik ve yargılarımız oluştu.

Son 3 yıldır devam eden revizyon bu sene de durmadı. Takımdan birçok isim ayrıldı. Yaser Yıldız, Mehmet Güven, Orkun Usak, Volkan Yaman, Hasan Şaş, Ümit Karan, Ferdi Elmas, Necati Ateş, Marcelo Carrusca takımdan ayrılan isimler oldu. Bunun yanında birçok isim kiralık verildi. Ayrıca Lincoln de FIFA'lık oldu ve durumu şu an için beklemede. Kaç senedir kuru kalabalık olan isimlerin takımdan ayrılması Rijkaard'ın artısı olarak göze çarptı. Buna 2 ayda karar vermesi büyüleyiciydi. Takımda kalan Linderoth bizim açımızdan en sürprizi oldu. "Galatasaray'da sakatlandı diye oyuncu gönderilmez" diye bir atasözü de oluştu. Resmi sitede görünen kadroya göre 29 isim bulunuyor kadromuzda.

"1 Aykut ERÇETİN 25 Leo FRANCO 86 Ufuk CEYLAN 2 Emre GÜNGÖR 3 Uğur UÇAR 5 Gökhan ZAN 21 Emre AŞIK 22 Hakan BALTA 23 Serkan KURTULUŞ 28 Semih KAYA 60 Alparslan ERDEM 76 Servet ÇETİN 80 Murat AKÇA 6 Tobias LINDEROTH 7 Aydın YILMAZ 8 Barış ÖZBEK 9 Elano BLUMER 10 Arda TURAN 11 Abdul Kader KEITA 14 Mehmet TOPAL 16 Mustafa SARP 18 Ayhan AKMAN 19 Harry KEWELL 39 Serdar EYLİK 55 Sabri SARIOĞLU 88 Caner ERKİN 15 Milan BAROS 20 Shabani NONDA 61 Serkan ÇALIK"

Kaleye baktığımızda Leo tecrübesi ve Ufuk gibi gelecek vaat eden isim bulunuyor. Aykut' da 3. kaleci olarak göze çarpıyor.
Defansta Emre Güngör, Servet, Gökhan ve Emre Aşık gibi milli takım seviyesinde 4 isim var. Genelde A2 için düşünülen Murat Akça ve Semih Kaya da onların alternatifleri. Sağ bek için bu hafta A2 de oynayan ama genelde A takımda olacak Serkan ve Uğur Uçar var. Sabri Sarıoğlu ise henüz oranın as oyuncusu. Sol bekin tartışılmaz sahibi Hakan Balta. Caner ve Alpaslan onu yedekleyecek, ileride de şans bulurlarsa oynayacaklardır.
Orta sahada da inanılmaz bir rotasyon göze çarpıyor. Ön libero olarak Linderoth, Mehmet Topal ve Mustafa Sarp bulunuyor. Orta sahada merkez isim olarak Barış, Ayhan ve serbest oyuncu olarakda Elano ile Kaptan Arda bulunuyor. Kanatlara inersek Keita, Kewell, Aydın gibi bir rotasyon gücümüz var. Serdar Eyilik ise oranın gelecek vaat eden isimi.
Forvet olarak geçen senenin kralı Baros, Nonda ve Serkan Çalık kadromuzda bulunan isimler. Zaman zaman Keita da oynayabilir. Ayrıca Serkan'da kanat olarak forma bulabilir.

Kadrodaki isim sayısı Rijkaard'ın dediği gibi 25 seviyesine indi. A2 takımında oynayabilecek isimlerle beraber 29 u bulan sayı var. Her mevkide milli takım seviyesinde oyuncular bulunmakta. Ülkenin en geniş rotasyonu diyebiliriz. Bunu geçtiğimiz senelerde de söylüyorduk ama kuru kalabalık vardı. Şu anda ise az ve öz bir kadro yapımız var. Frank Rijkaard gibi bir aşçı ve yardımcılarına böyle bir kadro kuran yönetim yapacağını yaptı. Şimdi sıra onlarda. Onlar da görevini şu zamana dek çok iyi yaptılar. Nazar boncuğunu ekleyelim. Sanırım sıra bizde. Elimizden gelen her şeyi yapmalıyız bu takım için.

Yönetim Futbolcu Taraftar,
Şampiyonsun Galatasaray...
İN-ŞAL-LAH!!!

3 yorum / Yorum Gönder:

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

alpaslan kayseriye kiralık verildi diye biliyorum ben şahsen :)

Gala's dedi ki...

Bizde her yerde öyle okumuştuk ama kadromuzda duruyor siteye göre. Gittiğine dair bir açıklama da olmadı. Resmi olarak bilgilendirirseniz seviniriz.

Adsız dedi ki...

Alpaslan kadroda kaldı diye biliyorum..

DEPO