Milli Oyuncular Hakkında

|

Kameralarımız dünyanın gelmiş geçmiş en büyük rekabeti, Arjantin - Brezilya maçında. Brezilya bir duran top kazanıyor ve topun gerisinde Galatasaray forması giyen Elano var. Ceza sahasının içinde ; Maicon, Lucio, Luizao, Melo, Kaka, Robinho, Luis Fabiano gibi isimler serbest atışın kullanılmasını bekliyor. Olayı oldukça uzaktan izleyen İnter'in kalecisi Julio Cesar heyecanlı. Futbol efsanesi Dunga ise merakla takip ediyor. Yedek kulübesinde Daniel Alves, Julio Baptista, Adriano gibi isimler var. Elano atışı kullanıyor ve gol. Brezilya 1-0 önde. Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Messi oldukça üzgün. Carlos Tevez düşünceli. Gelmiş geçmiş en büyük futbolculardan Maradona ise tırnaklarını yemekle meşgul. 8 Milyon Euroluk sambacılar, Ronaldinholar, Diegolar, Ronaldolar, Juninholar maçı TV'den takip ediyorlar.

Dün Elano Brezilya milli takımında 68 dakika sahada kaldı. Kullandığı serbest atışlarda çok etkiliydi. 2 atışı gol ile sonuçlanırken benzeri birçok pozisyon Arjantin'e nefeslerini tutturdu. Gecenin bi saatine bu maçı izlemek için ayaklandık. Neden olacak ; Sevdadandır...
Ayrıca Abdul Kader Keita Fildişi Milli Takımı Burkina Faso'yu 5-0 yenerken 1 gol attı 1 tanede rakibe kendi kalesine attırdı. Açılışı ve kapanışı yapan Keita'nın takımı Fildişi Sahilleri grubunda 4 maçta 12 puanla lider. Aynı Galatasaray gibi. Keita demişken ekleyelim. Galatasaray Dergisi yarın satışa çıkıyor. Kapağında Keita var. Ayrıca içinde geniş bir röpörtaj da bulunmakta. Rijkaard posteri hediye edilecek dergiyi bir an önce almanızı tavsiye ederim.

Dünya Kupası Avrupa eleme maçında ise Çek Cumhuriyeti Slovakya ile 2-2 berabere kaldı. Bu karşılaşmanın 54. dakikasında Jan Koller’in yerine oyuna giren Milan Baros ülkesine 84. dakika beraberliği getiren golü attı. Bu maça iddaa oynamıştım. Çek Cumhuriyetine aşırı güvenim beni yine yanılttı. Ama en büyük yanlışı kendilerine yaptılar. Beraberliğin ardından Slovakya puanını 16'ya yükselterek gruptaki liderliğini sürdürdü. 9 puanda kalan Çek Cumhuriyeti'nin Afrika'ya gitme işi artık sadece hayal. Kewell Avustralya'da sakatlığı sebebiyle oynamadı.

Milli takımımız'ın 600. golünü dün Arda Turan attı. Kaptan sahada adeta bir resital sergiledi. Takımı adeta kendisi yönetti. Galatasaray'daki çıkışı milli takımda da sürdürdü. Bir ara sakatlandı sandım ama bir şey olmadığı anlaşıldı. 1,5 asist :) 1 gol ile gecenin tartışmasız en iyisiydi. Sakatlık demişken ekleyelim. Sakatlıktan yeni çıkan Gökhan Zan fedakarca oynadı ve malesef sakatlandı. Kadrodan çıkartılan Gökhan'ın durumu belli değil. Ayrıca Hakan ve Servet'te 90 dakika sahada kaldı.

Görüyoruz ki ne kadar kaliteli kadromuz var. Alt gruplara giden oyuncuları da sayarsak Premier Lig'de çalışma izni alabilir çoğu oyuncumuz. Sakat Linderoth, Arjantin'in dünkü kalecisinden kat kat iyi Leo Franco daha yoklar. Ne kadar övünsek az..

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO