Galatasaray TV Ücretli mi Oluyor ?

|

Galatasaray Resmi Sitesi tüm üyelerine dün yukarıdaki maili gönderdi. Hiç kimse ilk başta birşey anlamadı. Çünkü açıklama yoktu. Ama resime baktığımızda "Kısa Bir Süre İçin Tüm Digiturk Üyelerine Açık" ibaresini gördük. Bu demek oluyor ki yakında paralı paketlere geçecek.

Böyle olacağının sinyallerini Başkan Adnan Polat bir toplantıda vermişti. Beklenen bir olay. Ama bu durumun farkında olmayan birçok renkdaşımız paniğe kapıldı. Dıgıturk'ü arayanlardan aldığım bilgiye göre onların bu konuda henüz bir fikri yok. Televizyonda D - Smart'dan ayrıldıktan sonra gözle görülür düzelmeler olmuştu. Yönetim televizyona birçok ayrıcalık getirerek paralı pakete almaya çalışıyor. Taraftarlar "Biz Platforma Para Vermeyiz, Para Kulübe Gitmiyor" diye düşünüyor. Ama işin aslı farklı. Kulüp televizyonun değerini artırabilir ve paralı paketlere geçirirse Dıgıturk'den hatrı sayılır para alacaktır. Maçların özetleri ve tamamının verilmesi, amatör branşlardan canlı görüntüler, yıldız oyunculardan röpörtajlar ve transfer haberlerinin açıklanması televizyonun kalitesini artıracaktır. Ama çok üst paketlere çıkması durumunda izleyici kitlesi düşecektir. Uydu, D - Smart ve Kablo Tv den ayrıldıktan sonra Dıgıturk'den bile para ile izlenecek olması sıkıntı yaratacaktır. Öncelikle televizyon itibarı çok yükselmelidir. Kulübe gelir getirecekse de paketlere geçmelidir.

Alınan duyumlara göre GSTV - Lig Tv ve Spormax'ın 75 lira olacağı konuşuluyor ve bu çok büyük rakam. Umarız bu kadar yüksek değildir. Ekospor'dan başlayarak tüm paketlerde açık olmalıdır. Kimse gün boyu oyuncuların klibini izlemek için bu kadar ekstra para vermez. Yani GSTV için paket alan olmaz. Çoğu kişi maçalrı izleyemezken, birçok kişi de kıraathaneye giderken bu saçmalık olur. Sonuçta hiçkimse GSTV izlemek için kıraathaneye gitmez.

Adnan Polat dün divan toplantısında internetten izlenebileceğini söylemiş. Cüzi bir miktara üye olunacak demiş. Sanırım altyapıyı Turk Telekom hazırlıyor. 5 lira gibi bir ücret olacağını duymuştum. Ayrıca 1 milyon kişi girse bile çökme olmayacağı haberi vardı. Tüm bunları paylaşmıştık geçmişte. Bu çok mantıklı. Hem herkes Dıgıturk almak zorunda kalmaz hem de para direk olarak kulübe gider. Taraftar da ucuz olduğundan izleme şansını bulur. Bakalım zaman ne gösterecek. Galatasaray için en hayırlısı neyse o olsun ama taraftar da asla zararlı çıkmasın.

6 yorum / Yorum Gönder:

mbelge dedi ki...

http://galatasaray.com/

internet sitesi dahi hazır...

di canio dedi ki...

tv değerini yapacağı programlar ve izlenme oranlarına paralel alacağı reklam gelirleriyle arttırsın taraftarın gstv yi para izlemek gibi bir saçmalığa lütfen inandırmasınlar bu taraftar maçlara gidderek lisanslı forma ve ürünlerini alarak zaten yapıyor ki o kadarda yüksek şartlarda yaşayan ne kadar taraftraımız var bunların hepsi gözönüne alarak taraftara en azından tv üzerinden bi yük daha bindirmesinler sizlerde bunu mantıklı gibilerinden iletmeyin

Gala's dedi ki...

yazıyı tekrar oku. aylık 5 lira gibi bir ücretle internetten izlenebilecek. dıgutk alın diye bir dayatma söz konusu değil.

Taçsız Kral dedi ki...

ben bu uygulamaya destek veriyorum kulübe ek gelir getiren herşey üzerine projeler yapılsın taraftar da alarak destek versin... büyük kulüp olmak kolay değil avrupanın hatta dünyanın heryerinde kulüplerin tvleri var ve birçoğu taraftarına açık paralı izlettiriyorlar..

kaldı ki aylık 5 lira 1 paket sigara parası, 1 maça en aşağı 35 lira (eski açık anadolu takımı maçları) veren aylık 5 lirayı kolaylıkla verebilir. tebrikler galatasaray yeni projelerinizi heyecanla bekliyoruz..

Edip YALTIR dedi ki...

Bende kablo tv var..Kablo Tv den ayrıldıktan sonra diye bir söz kullanmışsınız, GSTV ne zaman kabloda vardı ki?

Gala's dedi ki...

Eskişehirde vardı mesela. Sanırım istanbulda yoktu ama birçok şehirde vardı GSTV kabloluda.

DEPO