Emeğe Saygı Ulan..

|

Plan proje çiziliyor. 1 ay uğraşıyorsun. Ekonomik, manevi, zaman yönünden kayıplar veriyorsun. Tiner ve boya kokusunun içinde ailenden habersiz sabahlıyorsun. Maç günü sabah erkenden gecenin ilerleyen saatlerine kadar kan ter içinde koşuşturuyorsun. Bunları sırf ne için yapıyorsun ? Sponsordan kombinesini almış arkadaş kıçı üşümesin diye koyduğun kartonu kıçına koyacak. Yağmurdan ıslanmayayım diye başına şapka yapacak. Her maç zorluk çıkartmayı kendine adet edinen polis setteki pankarta el koyuyor. Onu almak için saatlerce yalvarıyorsun. Ancak 5 dakika kala alabiliyorsun. O da Haldun Üstünel'in yardımıyla. Biber gazı öğlen yemeği oluyor. Jop ise 5 çayı. Bazı kişiler futbolcuların çıkışını görmek için pankartı yukarı çekiyor. Çatıdan kuşların inmesinin önünde onlarca engel var. En büyük engel de stad müdürü. Kapalı göbekte birçok alakasız insan dolu.

Maça gidiyorsun adam kapalı tribünde kombinesindeki numarada yazan koltuğu arıyor. Kartonları değiştiriyor. Ayağının dibindeki kartonu kaldırmıyor. Ertesi günü de oraya buraya girip koreografi kötü yazıyor. Meşale sislerinden rahatsız olan kodomon kaplamış kapalıyı. Bir dahaki maça gaz maskesi ile gelin diyoruz. Maçı en güzel yerde izlemek istiyor ama numralıya gitmeyip züğürtlük yapıyor. Maça 5 dakika kala giriyor stada. Maç boyunca sadece Sabri'nin hata yapmasını bekleyip ona sövüyor. Maça 5 dakika kala bırakıp gidiyor.

Koreografide emeği geçmemiş insanlar sete çıkıp hepinizn bilmemnapayım diye bağırıyor. Koreografiyi üstlenmeye kalkıyor. Emekçilere küfür ve emir yağdırıyor.

Bundan sonra anlıyoruz ki koreografinin yeri Alpaslan Dikmen Tribünü'dür. Blogda da Tribün kategorisinde yerini en yakın zamanda alacaktır bu koreografi.

ultrAslan Koregrafi ekibinin ve tüm tribün emekçilerinin emeğine sağlık.

Kapalıdasın Farkındamısın?

9 yorum / Yorum Gönder:

koala dedi ki...

Emeğinize sağlık hocam..

Özgür Şeker dedi ki...

@koala

bizim koreografi'de bir emeğimiz yok. Burak sadece dışardan gördüklerini yazmış.Bunlar dışardanda görünüyor biliniyor zaten.uA koreografi ekibinin ve tüm tribün emekçilerinin emeğine sağlık diyelim.

Serapbenbuyrun dedi ki...

Gerçekten çok büyük ayıp edilmiş. Bu ilkte değil bildiğim kadarıyla daha önce bir defa da tribünlere giden koridorlara asılacak pankartlar alınmış polis tarafından. Taraftara, bir takıma gönül vermiş insanlara bu kadar eziyet edilmesinin sebebini anlayamıyorum ben. Art niyet olsa neyse diyeceğimde.. Taraftar olmakta zor yahu..

Adsız dedi ki...

ORtaköyde gece 10'dan sabah 3 e kaddar bu işle uğraştık ve forumlarda pehh yazılarını kendi takımdaşlarımızdan görünce gerçekten üzüldüm.kimse emeği görmeden güllük gülistanlık yorumlar yapıyorlar..engelleri görmeden ...emeğimiz ,çabamız G.sarayımız için devam edecek

İstanbul Üniversiteli Aslanlar||

ultrasArtiglio dedi ki...

Kareografide ter akıtan herkezin emeğine sağlık...Tribün emekçilerinin değerlerinin bilindiği günlere özlemle...la vita ultrAs !

arnawut dedi ki...

İstanbul Üni'li Aslan!
hanginizsiniz lan o adsız :D
ya bence kareografi mükemmeldi.
ben akşam 9da boyaya başlayıp, evime ertsi gün 3te gideyim hiç önemli değil. takımım bjk'nin a... koysun yeter ki, çarşı'yı ezelim, mahvedelim tribünde yeterki.
o kartonu kıçına gazete yapan, pantolonunu koruyan ad benim taraftarım. sövemem ki kalkıp şimdi ona... bidahakine herşey daha güzel olur inş...

Gala's dedi ki...

Tamam ona söven yok zaten. Ama sonra forumlarda bloglarda "bu ne biçim koreo lan, uA tribüncüleri bu mu?" derlerse böyle bir yazı hakkımız olur.

arnawut dedi ki...

ben kendi adıma konuşmuştum, emek veren biri olarak. yazınıza lafım yok:)

Gala's dedi ki...

Tamam :)

sorun yok o halde..

selamlar..

DEPO