Canlanıyor Hatıralar !

|
Öğlenleyin uzun süredir dağınık olan dolabımda cd leri düzenlerken iki üç cd yi ayrı koydum.Uzun zamandır izlemediğim Unutulmaz maçlar serisi,Millennium Mucizesi, 16.Şampiyonluk cdsi..

Dışarıda işlerim vardı, görüşmek için söz verdiğim arkdaşlarım.. Hepsini bir kenara bırakıp oturup izlemeye koyuldum..Bilmem kaçıncı izleyişim olmasına rağmen sanki daha vizyona girmemiş bir filmi izler gibi heyecanlı değişik duygular içerisindeydim.Popescu'nun son penaltısında transa geçmiş zihnim; "Allahım allahım kupa Türkiye'de" "Korkunç bişey bu" replikleri arasında sıkışmış, bacaklarıma kadar hissettiğim diken diken olma durumu neredeyse tüm vücudumu kaplamıştı.Jardel'in uzatmadaki golü.. Başka bir sevinç. Bıkmadan sıkılmadan sanki ilk kez seyredermişim gibi şevkle izliyordum. Telefonumu kapatmıştım.

16.şampiyonluk cd si ise filmin koptuğu yer..Her maçın gollerini izlerken o maçtaki anılar doluyor aklıma. Sabriye küfür edilmeyen zamanlardı. Orhan-Cihan kardeşler takımın baltaları, içimizden biri Mondi kalede,Song-Tomas defansın sigortası, Hasan,Hakan,Ergün abileri takımın, Saidou dinamo,Ümit,Necati,Hasan Kabze,paşa İliç gol ayaklarımız, Gerets deli dolu hocamızdı.. Son dakika golleri atardık , umutların bittiği yerde. Beşiktaş maçı.. Hasan Kabze son dakikada atmış yarıştan kopmamışız.Maç bitmiş beşiktaş taraftarı boşaltmış stadı.. Bizim futbolcular taraftarla karşılıklı sarı kırmızı şampiyon Cimbom çektiriyolar.Rerere rarara 'yı söylerlerken gözleri parlıyor. Hele o son hafta bitip tükenmek bilmeyen dakikalar. Denizliden gelen son düdükle Hasan'ın o hafızalardan silinmeyen pozu. Gözünden yaşlar süzülürken Allah'ın adaleti bu bu Allah'ın büyüklüğü diye haykırışı..

Derken bitiyor filmler. Uzun zamandır bu kadar tüylerimin diken diken olduğu bu kadar hayattan koptuğum bir süreç hatırlamıyorum..Baş gösteren öss stresinede Galatasaray gibi korkmadan yürüyoruz mantalitesiyle yaklaşmak gerektiğini anlıyorum .. Galatasaray'ı kendine model alan adamın muhtaç olduğu kudret damarlarındaki kandadır. O ki mutluluktan gururdan dakikalarca saatlerce ağlamamıza neden olmuş, o ki en koyan ayrılıklarda bizim için mutluluk kapısı olmuş, her sevdadan geriye sadece Galatasaray kalmış.. Oğlum Erşen dedim Galatasaray gibi hayata ileride basıcaksın .. Galatasaray'ının zaferlere koştuğu şu sezonda yanında olamasan bile şu keskin virajı atlatıp boynunda atkın her zaman peşinde olucaksın . Verdimde verdim gazı :)

Öss ye çok , 25 Ekim'e (10.hafta) az var...

Azıcık hatırım varsa saldır ulan Galatasaray!

2 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

Yüreğine, kalemine sağlık Erşen..

Adsız dedi ki...

damardan girmişin be birader

DEPO