Ankaraspor 0 - 2 Bizim Takım | Ankara Deplasman Sayılmaz !

|

Deplasmanda Galatasaray'ımız Ankaraspor ile yaptığı maçı 2-0 kazandı. Bu yazıyı ancak şimdi yazabilmek nasip oldu. Yazının başında kullandığım deplasman kelimesi sizin de kulağınızı tırmalamıştır. Çünkü "Ne kadar övünsek az, Ankara deplasman sayılmaz" diyor Ankaralı Aslanlar.. Öyle de oldu. Tribün anlamında çok iyiydik. Anladığım kadarı ile İstanbul da oradaydı. 45 milyon bilet fiyatlarına inat tribünleri hınca hınc doldurmuştu büyük Galatasaray Taraftarı. Karşımızda da kıraathaneden toplanan kesim olduğundan orası asla deplasman gibi değildi. Ama asla Ali Sami YEN atmosferi de yoktu.

Maça gelirsek, Galatasaray ilk yarı vasattı. Sezon başından beri gördüğümüz pas trafiğini ilk yarı göremedik. 2. yarı daha iyiydik bu konuda ama yine de istenilen seviyede değildi. Aşırı derecede bilinçsiz top şişirdik ileriye. Kullanılan her duran topta farklı şeylerin denenmesi çok mantıklıydı. Bunların her hafta değişmesi ne kadar planlı çalışıldığını gösteriyor. Duran toplarda eskiye göre çok düzelme var. Takımımız önceki sezonlara nazaran kondisyonda sıkıntı yaşamıyor. Hakan Balta ilk yarı Ömer Aysan'a aşırı derecede orta şansı verdi. Ankaraspor'a baktığımızda kötü olduğunu söyleyemeyiz. Ankaragücü ile birleşecek dedikoduları onlara baskı yaratmamış. Aksine daha rahat çıktılar maça. Leo Franco iyiydi ama duran toplarda çıkması gerekir diye düşünüyorum. Sabri Sarıoğlu ise verdiği mücadele, arma aşkı yaptığı olumlu işlere rağmen hala saçmalayabiliyor. Servet Çetin ve Emre Aşık sürekli kendilerini tamamladılar. Ayhan'ın olmayışı ve orta sahada 2 tane aynı tipteki oyuncunun olması ( Sarp - Topal ) ileriye pasların aktarılmasını zorlaştırdı. Keita ise topu ayağına verdiğinizde kalitesini ortaya koymaya devam ediyor. Topsuz oyunda ise beklediğimden çok çok daha iyi durumda. Baros rakip ile iyi mücadele etse de pozisyona girme konusunda sıkıntılı. Elano'nun tam hazır olması ile bu sorun çözülecektir. Arda Turan ise gerektiğinde insiyatif alarak görevini yapıyor. Yaptığı asist de çok güzeldi. Aynen Aydın'ın Nonda'ya yaptığı gibi. Nonda o golü attığı pozisyonda resmen bayrak töreni yaptı. Sağa sola bakışı vuracağı yeri düşünüp vurabilmesi çok iyiydi. Yapılan değişiklikler yorgun Ankara savunmasının dengesini bozdu ve kazandık.

Biz Rijkaard yönetiminde genelde iyi futbol oynayarak, sistemimizle kazanacağız. Ama zaman zaman istediklerimizi yapamayınca büyük oyuncular devreye girecek. Bu maçları en az kayıpla atlatırsak önümüzde kimse duramaz. Kadro kalitemize baktığımızda bu çok açık görülüyor. Milli aradan sonra kargalara da çaktık mı iş tamamdır. Oh daha ne ister deli gönül..
İnleyen Nağmeler, Ruhumu Sardı..

1 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

Shabani Nonda Shabani Nondaaaaaaa ...

DEPO