UEFA Avrupa Ligi'ndeki Rakiplerimiz

|
Yukarıdada gördüğümüz üzere rakiplerimiz Panathinaikos,Sturm Graz ve Dinamo Bucaresti oldu. İlk maçımızı 17 Eylülde deplasmanda Panathinaikos ile oynayacağız.

UEFA Kupasının tarihe karışmasının ardından yeni statüyle oynanacak Kupa 2'de daha zor bir kura bekliyordum açıkçası.Geçen yıl ki UEFA grubumuz şu şekildeydi; Benfica,Galatasaray,Hertha,Olympiacos,Metalist kanımca bu grup kağıt üstünde şuankinden çok daha zor bir gruptu.Neyse günümüze gelelim; 1. torbadan çıkmasını istediğim takım kesinlikle AS Roma'ydı Roma bilenler bilir benim Roma'ya karşı bir sempatim vardır ve hep kuralarda Roma'yı istemişimdir malesef olmadı.Ancak Roma olmasa bile Panathinaikos-AEK ikilisinden birini kesinlikle grupta istiyordum ve oldu.
Panathinaikos gerek taraftarıyla (GATE 13) gerek kulüp yapısıyla iyi bir rakip kadrosunda Djibril Cisse(İlk maçta cezalı),Sebastian Leto,Karagounis ve Gilberto Silva gibi oyuncular var.Deplasmanda işimiz çok kolay değil alacağımız 1 puan bile önemli bir avantaj olabilir ama yenemeyeceğimiz bir takım değil.Deplasmana sağlam gelirler diye düşünüyorum ama bizimde bir tarifemiz olur onlara. Ali Sami Yen'de bizim şu 48 takımdan yenemeyeceğimiz takım yok.

Geçen sezon Steaua'ya elendikten sonra büyük bir hâyal kırıklığına uğramıştık.Bu yıl yine bir Rumen takımı olan Dinamo Bucuresti'yle eşleştik.Eski'ye dayanan bir anımız var Dinamo'yla 1956-57 sezonunda 3-1 mağlûp olmuşuz Türk takımlarının oynadığı ilk Şampiyon Kulüpler kupası maçı olmuş.Golümüzü 68. dakikada Metin Oktay atmış.Zamanı ileri sararsak kadrosunda eski Galatasaray'lı Florin Bratu ve Gabriel Tamas bulunuyor.Taraftarıda ateşli ama karşılarında Galatasaray var biz varız :) Dinamo karşısında 2 maçıda kazanabileceğimize inanıyorum.

Sturm Graz UEFA elemelerinde ya da grupların sonunda gördüğümüz vasat orta Avrupa takımlarından zorlanmayız diye tahmin ediyorum.

Teknikten taktikten anlamam.Onları zaten birçok futbol blogu en iyi bir şekilde yapıyor.Rakiplerin durumunu,taraftarlarını ve kendi yorumlarımı yazıyorum sadece bir Galatasaray taraftarı olarak.

Fikstür;

17 Eylül
Panathinaikos - Galatasaray

1 Ekim
Galatasaray - Sturm Graz

22 Ekim
Galatasaray - Dinamo Bükreş

5 Kasım
Dinamo Bükreş - Galatasaray (Seyircisiz)

3 Aralık
Galatasaray - Panathinaikos

16 Aralık
Sturm Graz - Galatasaray

6 yorum / Yorum Gönder:

shenem dedi ki...

hmm..yorumlarını bekliorumm:))
bu arada sayfama gelip ödülüne bak, kreativ blogger;)

Özgür Şeker dedi ki...

@ shenem

gördüm yorum yazacaktım ki bloguna yorum gönderme konusunda sıkıntı var.

Yayınla dediğimde sanki hiç butona basmamışçasına öyle kalıyor :)

Özgür Şeker dedi ki...

Yorumu bıraktım tekrar teşekkürler.

Gala's dedi ki...

Bu gruptan rahat çıkmalıyız..

Groza ateş, bunaltı dram ! dedi ki...

Parçalarız bunlarda kim :)(:

arnawut dedi ki...

pana maçı için şimdiden heyecanlıyım =) kışa geliyo bide of süper!!!

DEPO