Terim'den Bir Anı..

|
Yıllar önce ünlü Rus takımı Torpede ile eşleşmiştik. İlk maç İstanbul'da 4-2 kaybettik. 2. maç tam bir formalite.. Rusya'da inanılmaz bir kış var. Takımın başında Turgan Ece. Defansta da Terim oynuyor. Soyunma odasında beklerken Ruslar girer ve Külotlu çorap verirler. Ama bizimkiler kadın çorabı giymeyiz diye delikanlılık taslarlar. Çoraplar geri gider. Ruslar bu duruma çok şaşırır.

Neyse daha sonra takım sahaya çıkar. Tünelden çıkar çıkmaz buz dolabından çıkarcasına bir soğuk yüzlerine çarpar. Bu duruma alışık Ruslar bile külotlu çorap + eldiven giymişlerdir. Bizimkiler Janti.. Boyunda kolyeler ve çıplak baldırlar.. Çorapları yeniden ararlar ama Ruslar artık onlara bakmaz bile.. Ruslar vızır vızır. Maç bir anda 2-0 olur. Gökmen Özdenek forvette. Ama top ona hiç gelmez. Terim ve savunma ısınmak için sağa sola koşturur durur.. Ama hepsi yerde.. Kramponların altı lastik çünkü. Gökmen ileriden "Ulan bana da atın dondum burda" diye bağırır durur.. Bırakın top atmayı top yarı sahayı bile geçmez. Yedek kulübesinde futbolcu yoktur. Hepsi içeriye girmiştir. Oyuncu değişeceği zaman içeriye haber gider ve değişiklik yapılır. Soyunma odasındakiler oyuna gireceğim diye korkudan ölüyorlardır.. Hakem bir penaltı verir. Rus topu dışarı atar. Ama ihlalden atış tekrarlanır. Bir daha vurur ama kaleci kurtarır. Yine tekrarlar hakem. Futbolcular itiraz eder ama nafile. Bu sefer atar ve gol olur.. Maç da 3-0 biter.

Herkes soyunma odasında... Futbolcular bitik. Hoca bağıra bağıra içeriye girer. Herkes korku içindedir.. Turhan Ece şöyle bir bakar sonra da ;

"Şerefsiz hakem yaktın bizi"

Herkes birbirine bakar ve sonra da dayanamaz. Soyunma odasında kahkahalar yükselir. Turhan Ece önce bozulur ama sonra o da dayanamaz. O da başlar gülmeye..

İşte Fatih Terim'in en sevdiği anı budur..

1 yorum / Yorum Gönder:

cast dedi ki...

hocam cok guzel bı blog ya ellerınıze saglık tekrar tekrar gurur duyuyorum gs lı olmamla ıyıkı gs var:D

DEPO