Milan Baros

|

Futbol bir takım oyunudur. Bugün yazacaklarım bununla ilgili. Bazıları çok yeteneklidir canı isterlerse dünyanın en iyi oyuncularıdır, istemezlerse en kötülerdir. Bazıları çok yetenekli değildir ama oynadığı takımın sistemi içinde sistemin gerektirdiklerini yaparlar. O takım için çok önemlilerdir. Forvet oyuncusunun işi gol atmaktır. Peki başka birşey yapmayacaklar mı? Yapacaklar elbette. Mesela onların sağında ve solunda oynayan oyunculara boş alan açmak görevlerinden birisidir. Defansı yıpratırlar. Çok şanssız bir dönemleri olur ve gol atamayabilirler. Fakat yaptıkları ile vazgeçilmezlerdir.

Milan Baros.. Geçen sene 20 gol atmanın verdiği güven ve bir o kadar da baskı ile oynuyor. Tobol maçı dışında gol atamadı ama bence sahada gerekeni yapıyor. Ülkesinin milli takımında da oynamaya başladı ve golünü de attı. Gol atamasa da sahada kendini parçalıyor. Bunun sonucunda goller gelecektir. Ama baskı dedik ya. İşte bunun için bazıları şimdiden yüklenmeye başladılar. Geçen sezon yaptığı çıkış ve erken form bunu gerektirse de sabretmek, destek olmak lazım. Şimdi bu çatlak sesler çok yükselmedi. Ama 1-2 maç daha gol atamazsa basın bunu dillendirecektir. Elbette futboldan anlamayan, günlük başarıları emsal gösteren basınımız hata yapacaktır. Ama bu baskı oyuncumuz üstünde baskı yaratacak ve bazı taraftarlarımız oyuna gelecektir. Her ne kadar işin süslü kısmını yapmasa da ( Gol ) Baros sahada her şeyi yapıyor. Defansları oldukça yıpratıyor. Golü zaten takımımız bir şekilde atıyor. Bir de suyun karşısındaki Emrah 2 gol daha atarsa tepkiler büyür. Bütün taraftarlarımızı maçı daha iyi izlemeye davet ediyorum. Sağduyulu olalım. Elbette kötü oynayabilir o zaman da eleştirilir. Ama benim görüşüme göre Milan Baros sahada en çok koşan, savunmayı en çok yıpratan oyuncumuz. Maratondaki istatistiklere göre de 9467 m. ile en çok koşan oyuncularımızdan olmuş.

Aslında daha 2 hafta olmasına rağmen bu yazı gereksiz olabilir. Ama geçen sezon öyle bir alıştırmış ki hangi hafta gol atamasa gözüne batıyor bazılarının. Alışmış, kudurmuştan beterdir dememişler boşuna. Bu sene hiçbir oyuncumuzun 20 gol barajını aşacağını sanmıyorum. Bu sistemde herkes gol atacaktır. Ayrıca rotasyon da olduğundan tek kişi üstüne yüklenilmeyecektir. Şimdi öyle bir imaj çizilmeye yavaştan başlandı. Peki onlara sorarım Keita o topu Baros'a atabilse o da boş kaleye atsa çok mu iyi oynayacaktı ? Veya penaltılardan birisini o kullansa yıldız mı olacaktı ? Bunları geçelim asıl oyuna bakalım. Milan Baros bu sistemin en önemli parçalarından birisidir. Sağduyulu olalım..

Yürüyedur Milan Baros..

2 yorum / Yorum Gönder:

mischa dedi ki...

Baros sezon başından beri, keyifsiz nedense. Gol atamadığı için olabilir bu. Golcülerde sıkça görülebilecek birşey. Seninle aynı şekilde Baros'un bu takımın en önemli parçalarından biri olduğunu düşünüyorum, o yüzden herşey bu kadar iyi giderken bile içimde Baros'la ilgili tedirginlikler var. İnşallah en kısa zamanda en neşeli hali ve golleriyle mutlu bir Baros görebiliriz. Bizim için çok önemli, onu kaybetme gibi bir lüksümüz olamaz...

Gala's dedi ki...

Gol atamadığı için moralsiz olması normal. Ama onun hareketli oyunu ile stoperlerin sağa sola gelmediyle arkadakiler çok rahat pozisyona giriyorlar.

DEPO