Elano Neden Galatasaray'a Geldi ?

|

Elano Galatasaray'a geldiğinden beri yerli - yabancı basında, kahve köşelerinde herkes neden geldi diye konuşuyor. Üstteki resimde de bir angut akşam saatlerinde bu soruyu soruyor. Kırmızı yazı ile ona güzel bir cevap verilmiş. Ama biz daha net cevaplar arayacağız.


İlk olarak şunu söyleyelim. Elano aynen Gökhan Zan gibi Mustafa Sarp gibi futbol oynamaya geldi. Başka sebebi olamaz. Çok büyük oyuncu olduğu kesin. Ama bu takım onun seviyesinde ve üstüne birçok oyuncu gördü. Bakın sadece birkaç olaydan bahsedelim. Elano bildiğimiz gibi Brezilya'lı. Onun küçüklük kahramanı, ülkesinin efsanesi Taffarel bu takımda forma giydi. O dönemlerde Elano onu hayretle izliyor ve bu takımın formasını giymenin hayallerini kuruyordu. Capone yırtık adele ile final maçı yaparken Elano onun gibi fedakar olmayı diliyordu Allah'tan.. Zaten her röportajında Galatasaray'ı çok büyük kulüp ve güçlü mazisi olduğu için tercih ettiğini söylüyor Brezilya'nın ender mütevazi kişiliklerinden Elano.. Elbette Frank Rijkaard ve forma şansının da etkili olduğunu eklemeden geçmiyor. Mesela o Premier Ligin hayalini kurarken o ligde oynayan Baros'u mutlaka izlemiştir Televizyondan. Onun seviyesinde bir takım olmasa da daha alt seviyede bir takıma gitti ama Baros gibi Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmuş bir oyuncu ile oynamak onun için şereftir mutlaka. Elano'yu Elano yapan ve Avrupa piyasasına pazarlayan Lucescu gibi bir tecrübeden Galatasaray referansını da mutlaka almıştır. Uefa Kupası ve Super kupa gibi kupalara sahip, Avrupa da her zaman revaçta olmuş bir kulüpte oynamak onun için büyük br duygudur elbette. Mesela bu takımın yedek forveti transfer rekoru kıran bir oyuncu Nonda'dır. Elbette onu da tanıyordur Elano. Aynı şekilde Premier Ligde yılın oyuncusu seçilmiş, Liverpool gibi İngiltere'nin en büyük kulübünde oynayıp başarılar kazanmış bir oyuncu onun için aralarında pek yaş farkı olmasa da Kewell'da bu kulüpte oynamaktadır. Her zaman söylediği gibi Hakan Şükür efsanesi daha bu takımdan geçeli 1-2 yıl olmuştur. Şimdi ise onun formasını giyip ilerilere taşıma fırsatı vardır elinde. Aklıma gelen sadece birkaç sebep bunlardı. Eminim ki birçok kırılma noktası vardır. Yani Elano'nun Galatasaray'a gelmesi büyük bir başarıdır ama çok da büyütülcek birşey değildir..

Ayrıca konu ile ilgili yaptığım bir videoyu da paylaşmadan edemedim. Amatörce ama gayet sade oldu. Gereken kişiler gerekli mesajı almıştır umarım..


0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO