Çalım Atmayı Seviyorum

|

Emre Çolak bildiğimiz gibi bu sene kendinden söz ettirdi kamp süresince. Şu anda gelişimi için A2 takımına gönderildi. Ama önümüzdeki senelerde yıldız olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Cumartesi günü kendisinin Galatasaray Dergisi Ağustos 2009 sayısına verdiği röportaj ile ilgili yazı yazmıştık. Kendi arşivimi kurcalarken Şubat 2005 yılındaki dergide rastladım Emre'ye.

O dönemde Galatasaray'da oynayan en küçük profesyonel olarak göze çarpıyor. Onu seyredenler çok yetenekli olduğunu babasına söylüyor ve babası da onu Atışalanıspor'a gönderiyor.Henüz 8 yaşında futbola başlıyor. Galatasaray Altyapısı'nın dikkatini çekince 2004 yılında altyapıya alınıyor. Ancak bu zor oluyor. Recep Yazıcı tam 2 yıl uğraşıyor onu almak için. Hatta kargalarda onu istiyor, para da teklif ediyor ama sonuçta Recep hoca Atışalanı hocası Emin ile konuşuyor ve sonuçta Galatasaray'a geliyor. 12 yaşında geldiği kulüpte Suat Kaya'nın çalıştırdığı Minik Takım ile şampiyon oluyor. Ayrıca 33 gol ile de gol kralı oluyor. Kargaları 5-2 yenip şampiyon olduktan sonra en iyi oyuncu ödülünü de alıyor. "Suat hoca dahil herkes bana çok güveniyordu. Şımarmazsa çok büyük oyuncu olur diyorlardı. Profesyonel demek ne onu bilmiyordum. Hastaneye götürdüler, sigorta yaptılar, maaş bağladılar. O zaman anladım profesyonelliği.. O dönemde Orta Sahanın solunda oynuyor. Kendi yaş grubu minikler olmasına rağmen Yıldız takıma alınıyor. Her maç olmasa da 2 maçta bir oynuyor. O sezon 3 gol attım diyen Emre, çalım atmayı seviyor. Bu yüzden en beğendiği adam Hasan Şaş.. Onunla konuşmuş ve kendisi de söylemiş saha içi ve dışında farklıyım diye. Onun gibi olmak istediğini söylüyor Emre.. Futbolu o kadar iyi biliyor ki daha tam anlamıyla yıldız olmayan C.Ronaldo'yu örnek alıyor. İyi ki futbol oynuyorum, zevk alıyorum bu işten diyor..

Şimdi 18 yaşında ve bu takımın geleceklerinden. Umarız gelişimi aynı şekilde sürer. Sakatsız kazasız bir dönem yaşar. Allah nazardan saklasın..

2 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

bu fotodaki emre mi ?

Gala's dedi ki...

evet 14 yaşındaki hali :)

DEPO