Burası Galatasaray... // Ama..

|

Galatasaray bu sezonun ilk maçı olan Tobol maçına gençlerden oluşan bir kadro ile çıkıyordu. Ama burada nasıl olsa yeneriz düşüncesi değil, en hazır olan oynar düşüncesi baskındı. O dönemde en hazır olan oyuncular oynadı. 2 gün öncesine dönersek, Rijkaard Talinn için " çok iyi organize olan bir takım, dikkatli olmalıyız " diyordu. Eminim ki aynı şeyleri kat ve kat soyunma odasında söylemiştir. Futbolcularına her maça ayrı konsantrasyon olup, her maçı önemsemeyi tembihlemiştir.. Sonuçta Galatasaray çıkıyor ve kendi oyununa bakıyor. 5 taneyi atıyor ve geçiyor. Bu sezonun 7. maçında 25 gole ulaşıyor ve 3.5 ortalamasını yakalıyor. Rijkaard rakibe saygılı olmayı bilen ve kesinlikle küçümsemeyen bir hoca. Bildik teknik direktörlerden değil..

Zamanı oldukça geriye sayalım.. Yine çok başarılı olduğumuz yıllar. Teknik direktörümüz Mircea Lucescu. Tam bir futbol dehası. Yönetimin o dönemde kulağına futbolcular hocayı dinlemiyor diye haber geliyor. O dönemde Erzurum'da Erzurumspor ile maç vardır. Yöneticiler bu durumu kontrol etmek için soyunma odasına girerler. Ama çok şaşırdılar. O dönemde 2. ligde bulunan Erzurumspor'u Lucescu Real Madrid gibi anlatıyordu. Herkesi tek tek uyarıyordu. Tam bir saat dil dököyürdu ve futbolcular neredeyse uyuyacaklardır. Bu sıkıntı futbolculardan yöneticilerin kulağına geldi ve onlarda bunu saygısızlık olarak algıladı. Ali Dürüst hocayı bir kenara çekti ve " Hoca Burası Galatasaray. Rakibi bu kadar büyütme. Ayrıntılı anlatırsan üzerimizde baskı yaratırsın" dedi. Lucescu bu duruma çok bozuldu. O gün de o maç 1-0 kaybedildi. Sonra yıllarca arkasından Lucescu diye konuştuk. Keşke dedik.. Şimdi ise elimizde 2. fırsat var. Frank Rijkaard. Bu sefer bu hataya düşmeyelim. Taraftar bu konuda futbolu en iyi bilen taraftardır. Sıkıntı olmayacaktır. Yönetimden de bu konularda çatlak ses olacağını sanmıyorum. Bu sefer daha uzun soluklu daha başarılı yıllar bizi bekliyor. Elbette geçmişten dersler alarak..


Fotoğrafda Cuk Oturdu Hee..

4 yorum / Yorum Gönder:

Selocan dedi ki...

NTVSporda Sergen maçtan sonrakii programda; maçtan önce Rijkaard'ın rakibi çok büyüten açıklamalarına anlam veremediğini söyledi. Bu oynadıkları takım kim, Galatasaray teknik direktörü nasıl bu şekilde açıklama yapıyor. Olası alınacak galibiyeti büyük göstermek için mi ? Bu kadar ufak takıma karşı bu kadar korkulu açıklama yapmasının tek sebebi bu falan gibi bir şeyler demişti. Yani gerçekten korkucak hali yok Galatasaray'ın olsa olsa kazandığı zaman büyütülsün olay diye bu açıklamlar yapılıyor falan dedi.

Sergen saçmaladı yani :)

erŞen dedi ki...

şimdiden başladılar yusuf yusuf olmaya :)

Gala's dedi ki...

ee ne olacak eleştirecek yer yok saçma sapan şeylere takıyorlar kafayı..

Adsız dedi ki...

Lucescu bana tutacağım adamın ayakkabı numarasını bile söylüyor..

Tümer Metin..

DEPO