UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu Rakiplerimiz

|

Bugün çekilen kura neticesinde Uefa Ligi 3. Ön Eleme Turundaki rakiplerimiz belli oldu. Galatasarayımız Tobol'u geçtiği takdirde 3. Ön Eleme Turunda Sliema W./M. Netanya galibi ile oynayacak. Sliema Wanderers bir Malta temsilcisi. Diğer muhtemel rakibimiz Netenya ise İsrail temsilcisi. İlk maç Malta'da oynanmış ve 0-0 berabere bitmiş. Bu turu İsrail temsilcisinin geçmesi bekleniyor. Eğer Tobol'u elersek güvenlik önlemlerinin bolca tartışılacağı bir İsrail macerası yaşayabiliriz. İsrail temsilcisi ligin üst düzey takımlarından değil ama böyle zaman zaman Avrupa'da sürpriz kovalayabiliyor.

Malta ise kulüpler bazında çok daha kötü. Ada ülkesinin milli takımlar bazında ne kadar kötü olduğunu bilmeyen yoktur. Ama milli takımımız orada neler yaşamıştı hatırlatmak istemem. Sonuçta her iki takımda bize göre çok zayıf ve saçmasapan bir sürpriz olmazsa biz bu 2 turu da geçeriz. İlk maçın Ali Sami YEN'de olması dez avantaj gibi gözükse de rakiplerin zayıf olması sebebi ile hiçbir kuşkum yok. Tek kuşkum şu. Umarım Tobol gibi oyuncularımızı sakatlamak için çıkmasınlar. Futbol oynayan takım olurlarsa çok zevkli bir tur izleyebiliriz. Belki Hamburg maçında açılan "One Mınute" pankartı tekrar açılabilir. Güzel bir espri olur ama o gün oraya sırf İsrail'i protesto için gelecek seyirciler olacaktır. Bu kişiler muhtemelen futboldan alakasız olacaktır. Bu kişilere karşı dikkatli olmalıyız. Bu sadece bir spor ve siyaseti karıştırmamalıyız. Örnek olarak yakın zamanda Turk Telekom basketbol maçı verilebilir. Olası tepki durumunda yıllarca Avrupa'dan ülke olarak men edilebiliriz. İsrail takımı hakkında bilgi vermeye devam edelim. Takımın teknik direktörü Nati Azaria. Lothar Herbert Matthäus' da İsrail ekibinde çalışmış. Hepimizin bildiği Alman teknik direktör kariyerli ama genelde başarısız olmuş bir isim.

Geçen sene 12 takımlı İsrail Liginde 33 maç sonunda 14 galibiyet 12 beraberlik 7 mağlubiyet alarak ligi 54 puanla 4. sırada bitirmişler. Ayrıca ligde 40 gol atıp, 32 gol yemişler. Attıkları goller hem einde hem deplasmanda dengeli yani deplasmanda da gol bulabiliyorlar. İsrail takımlarının en tipik özelliği savunma kurgusunu iyi yapmaları. Burada gol yemeden alacağımız 2 yada 3 farklı galibiyetler orda güle oynaya play-offlara kalmamızı sağlar. Etkili oyuncuları olarak Itay Shechter ve Shalev Maneshe’yi gösterebiliriz. Maçlarını 7.500 kapasiteli Sar-Tov Stadyumunda oynuyorlar. İsrail Ligini 5 kez şampiyon olarak tamamlamışlar. Muhtemel rakibimiz olduğu için İsrail temsilcisi hakkında daha fazla bilgi verdik ama eşleşmeler kesinleşirse ayrı bir yazı daha yazarız. Hayırlısı Olsun..

1 yorum / Yorum Gönder:

Volvox dedi ki...

Hadi hayırlısı.

DEPO