Şubelerde Hareketlilik

|


Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, ABD'li oyuncu Darius Washington ile sözleşme imzaladı. Geçen sezon Rusya’nın Ural Great takımında forma giyen 1.88’lik oyuncu, guard olarak görev yapıyor. 6 Aralık 1985 doğumlu oyuncunun NBA kariyeri de var. PAOK, ČEZ Nymburk,Austin Toros,San Antonio Spurs,Aris ve Ural Great takımlarında oynayan Darius Memphis Üniversitesi'ni bitirdikten sonra profesyonel oldu. Geçen sezon Rusya liginde maç başına 13 sayı - 3 asist ortalaması ile oynadı. Zaman zaman insiyatif alan oyuncu benceil gibi gözükse de takım oyunu oynadığı zaman çok başarılı olabiliyor. Atkins ve Strickland'dan iyi olduğu söyleniyor. Oyun sitili El Amin'e benzetiliyor. Amerika'dan tanınmamış oyuncu getireceğimize Avrupa'dan olması iyi oldu. Aslında beklenen bir transferdi. Hatta gsbasket.org'da anket yapıldı ve en çok istenen guard Darius'du. Avrupa pasaportu var ve bir önceki transferimiz Rancik ile eski takım arkadaşı. Birbirini tanımaları avantaj. Oynadıkları takımda şampiyon olmaları da iyi bir işaret. Yetenekli,topa hakim, atletik ve delici olduğunu duydum ve bu çok iyi. Takım oyuncusu olabilirse çok olumlu yansıtabilir bu özellikleri. Savunması çok iyi değilmiş ve sokak basketbolcusu olarak tanımlanabilirmiş. Bu olumsuz yönü. Bireysel oynamaya kalkarsa Türk rotasyonu iyi olduğundan yedek kalıp aklı başına gelebilir. Yani Malik Dixon gibi alternatifsiz değil. Her şeye rağmen bireysel oyunu ile bize tek başına maç kazandırabilir. Bu bütçe ile yapılmış iyi bir transfer sonuç olarak.

Voleybol şubesine geçersek bugün resmi sitenin verdiği güzel haber ile başlayabiliriz. O habere göre Elif artık bizde oynayacak ;

"Vakıfbank Güneş Sigorta takımının başarılı pasörü Elif Ağca 2009-2010 sezonunda Galatasaray’da!

Milli Voleybolcü Elif, Vakıfbank ile yollarını ayırdıktan sonra önümüzdeki sezon için Galatasaray ile anlaştı."


Bu transfere çok sevindiğimi söyleyebilirim.Bugün aldığım en iyi haber bu. Beklentilerimizi fazlasıyla karşılayacağından hiç şüphem yok. Yakın zamanda bir kaç isimin daha açıklanacağını duydum. O isimler de en az Elif kadar iyi olacakmış. O halde bu sene bayan takımımız çok can yakar. Özellikle Avrupa'da başarılı olabiliriz. Erkek takımı daha önce Zeynel Korkmaz ile anlaşmıştı ama bu haberi es geçmiştik. 14.08.1988 İstanbul doğumlu genç yetenek fanatik bir Galatasaray'lı. Geçen sezonun şampiyonu İBB'den geldi ve genç olması büyük avantaj. Zeynel'e ve Galatasaray'a hayırlı olsun diyelim.

Voleybol şubesi ile ilgili geçmediğimiz haberler ;

Erkek Takımımızda daha önce de görev yapmış olan Işık Menküer ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. Onun yardımcılığını Hakan Kayhan yapacak.
Bayan Takımımızda ise Teknik Direktör ve Yardımcı Antrenör bazında bir değişiklik olmadı.Galatasaray A Bayan Voleybol Takımı geçen sezon ortasında Galatasaray’a katılan Gökhan Edman tarafından çalıştırılmaya devam edilecek.

Bu akşam Galatasaray TV'de Frank Rijkaard programa katılacak. 21.30 daki Avea Kamp günlüğü programını imkanı olanlar izlesin. Söyleyecekleri çok nemli. Özellikle gençler ve transfer hakında söyleyeceklerini merak ediyorum. Aynı programda yarın ise Arda Turan olacak. Mehmet Topal sakatlandı ve Tobol ilk maçında oynayamayacak. Çok önemli maçları kaçırıyor Topal. Gelişmeler oldukça benzeri bilgilendirme yazıları yazacağız. Şimdilik hoşçakalın.

0 yorum / Yorum Gönder:

DEPO