Meşale..

|
Meşale

Asıl adı Ali Sami Yen Sokak olan ancak eski "Meşale" Restaurantın adıyla özdeşleşmiş bu sokak; Galatasaray taraftarının maç öncesi en önemli toplanma yeridir denilebilir.Sokağın başında bulunan Adem Usta'nın Orjin Köftesi'de sokakla özdeşleşmiş unsurlardan bir tanesidir.Yine Sokağın orta kısmında yer alan Ataköy Kuruyemiş Tekel bayisi taraftarın alkol ihtiyacını karşılayan mekanların başında gelmektedir.

Maç saatinden 3-4 saat önce Sokağa gelinir.Herkesin takıldığı yer az çok bellidir. Tribün dostlarıyla başlayan maç ve tribün analizleri, usulca alınan alkolün etkisiyle yerini maç saatine doğru yapılan tezahuratlara bırakır. Bazen sokağın başındaki bir grubun başlattığı 'hani o hastaneye taşındığınız günler' bestesine sokağın sonundaki grubuna kadar herkesin eşlik etmesiyle 'küçük Kapalı' atmosferi yaşandığıda olur ..

Sokağın maç günü Tribüncü kitle haricinde tanıdık simaları;boş bira şişelerini toplayanlar ve sayısı her sezon gittikçe artan; abi bi milyon varmı'cı ufaklıklardır.Bunlara bir sefer para vermeniz durumunda ertesi maç yine yanınızda biteceklerdir.Aman dikkat :)

Kafası güzel abilerin bulunduğu bu sokakta gireceğiniz besteye eşlik edecek birileri her zaman bulunur.Gerek ortamı gerekse yaşanılan güzel anılar göz önüne getirildiğinde Mabed'e veda hazırlığı içindeki bizler Meşale'yede büyük bir hüzünle veda eceğiz bu sene sonunda..

Bu arada sokağa nasıl gelinir diye soracak olanlara; Mecidiyeköy'den Balmumcu'ya doğru Stat'ı ve Tekel Fabrikası'ını geçerek, BurgerKing'in bulunduğu sokaktan girilir .. Kalabalığı göreceksiniz !


12 Nisan 2009
Galatasaray'ımızın suyun öte tarafından gelenlerle yapacağı maç öncesi:
Meşale'de meşale şov..

9 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

stada girmeseniz bile gelip o anları orada yaşamak gerek..

Gala's dedi ki...

Aslatepe de de benzeri mekan yaratılmalı.. Şu orjin köfteden bi yiyemedim ya en çok ona üzülürüm..

halk dedi ki...

popülasyon epey arttı, nevizade geceleri revaçtadır, maçtan önce nevizade, istiklal caddesinde takıyla, formayla arz-ı endam, metro'da bağırarak marşlar eşliğinde ilerleyiş, mecidiyeköy'e,mabete geliş.stop.

Adsız dedi ki...

meşalenin eski tadı yok..

BOYS OF HELL dedi ki...

İyide benim çektiğim fotoğrafı kullanmışssın Erşenim... Telif hakkı isterim kardeşim:)

BOYS OF HELL dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
erŞen dedi ki...

ödeşiriz abim :)

fotoğrafı çeken isim Uğur Avcı'dır.Bu biline..

Bİr ömür tribünde omuz omuza inşallah abim :)

Oğuzhan dedi ki...

Yıllar önce gerçekten toplanma yeriydi.

Son senelerde özellikle derbi ve Avrupa maçı günleri bir sürü gereksiz tiple dolu olan bir yer.

Ortam böyle, bende içeyim ya da herkes yaktı bende bir meşale yakıyım da Facebook'ta fotoğrafım olsun diyen insan sayısı çok fazla.

Hele ki ellerinde "N.K.F.V.A.S" atkılarıyla araba üstlerinde poz veren, yüzünde 2 kilo boya olan "Barbie" bebekler tam iğrendirici.

Kısacası popüler olan herşey gibi onunda suyu çıktı

enginuA dedi ki...

Oğuzhan'ın yorumlarına katılmakla birlikte , gerçek tribüncü kitlenin vazgeçilmezlerindendir. uAğacın altında sezon bittikten sonra bile buluşup içmişliğimiz vardır :)
Aslantepe ye geçildikten sonra bile buluşma yerimiz Ali Sami Yen sokak olacaktır.
Sevgiler saygılar.

DEPO