Lincoln Artık Yok

|
Galatasaray Hagi'nin gidişinden sonra 10 numara aramaya başlamış ve Sergen Yalçın'dan sonra Brezilya'dan Felipe getirilmişti. Bildiğimiz malum takımın oyuncusu Alex kadar piyasası vardı. Ülkesinde de önde gelen oyunculardandı. Bizde fena da oynamadı. Kısa sürede oynadığı futbol hala akıllarda kaldı. Özellikle Arif'in önüne bıraktığı o derin paslar. Daha sonra nedeni bilinmez bir şekilde gönderildi. Galatasaray'da 2. dönemini yaşayan Fatih Terim tarafından gönderiliş nedeni koşmaması olarak açıklanıyordu.
Daha sonra o karanlık dönemde birçok 10 Numara ismi geçti. Yönetim de teknik direktörlere danışmadan bu rüzgara kapıldı. Uçağa binip bir türlü inmeyen İnsua'lar, karısı ikna edilmeyen Gallardo'lar, 10 numara diye alınıp bildiğimiz forvet çıkan Sasa İliç, Fener'e gol attı diye istenen Galletti ve gelmesi son anda suya düşen Locatelli.

En sonunda Özhan Canaydın camiadaki karizmasını giderayak düzeltmek için Cassio Lincoln'ü getiriyordu Galatasaray'a. Elbette bu transferde Adnan Polat ve Haldun Üstünel ile birlikte Adnan Sezgin'de baş rolü oynuyordu. Seyrantepe projesini hayata geçiren Canaydın bu transfer ile camianın duayenlerinden olup efsaneleşmek yolunda bir adım daha atıyordu. Hem de transferi Çorlu'da Galatasaray derneği açılışında açıklıyordu. Şu sözler ile : " Galatasaray'a 27 yaşında dünyanın en iyi oyuncusunu aldık." O dönemde biz bu transferin havasını atarken Almanya'dan gelen haberler bizim aklımızı karıştırsa da onları anlamıyorduk. Schalke takımının forumlarında "O bir pislik, iyi ki sonunda satabildik" gibi yazılar yazılıyordu. Onlara bir türlü anlam veremiyordum. Lincoln bize geldi iyi oynadığı, kazandırdığı maçlar oldu. Kampa geç katılması gibi birçok disiplinsizliğe imza attı. Bir de işbilmez medyamız olayları abartınca olaylar bu duruma geldi. 2 senenin sonunda Lincoln ile ipler kopma noktasına gelmişti. 2 sezon önce Alman forumlarında yazılanlar şimdi aynen bizim forumlarımızda yazılıyordu. Şimdi anlıyordum onları. Bugün basın toplantısında "Futbol oyununda taktik çok önemli, 10 numaranın olup olmaması çok önemli değil." diyen Frank Rijkaard'da artık Galatasaray'da zihniyetin değiştiğini göstermiş oluyor.


Bugün internette gezinirken Hürriyet gazetesinde sözleşmesinin fesh edildiğini gördüm. Çok fazla itibar etmedim ama GScout blogunda da benzer bir haber gördüm. Hem de TFF'nin resmi sitesinden alınmıştı. Hemen girdim baktım ve üstteki manzara ile karşılaştım. Geçen sezonun başında Lincoln'ün sözleşmesini vizeleten yönetim bu sene fesh etmişti. Kadrodan da çıkarılmıştı. Üstüne Lincoln'ün resmini yapıştırdım ve sözleşme hareketlerine de msn ikonları koydum. Resimi özellikle aradım ve buldum. Resimde Lincoln duyamadığını söylüyordu mimikleriyle. Evet Lincoln artık yoksun bunu duymanı istiyoruz. Bunca sevgiye rağmen o yeteneklerini bizim için kullanmadın. Tanrı seni olman gereken yere gönderdi ama sen ihanet ettin. O olman gereken yere saygılı olmadın. Artık buraya layık da değilsin. Daha önce senin için veda yazıları yazmıştık ama bu sonuncusu. Artık resmi olarak bu kulübün oyuncusu değilsin...

4 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

10 numaraya bunu alalım;

http://bp3.blogger.com/_XrlW5svfajw/R9u7csJoOzI/AAAAAAAAAOU/n1ardEXutwo/s1600-h/10+numara.jpg

Gala's dedi ki...

hehehehhehe süper :)

Mario Jardel dedi ki...

Felipe'nin bozuk para gibi harcanışına hala üzülürüm.. İçimde derin bir ukte oluşturmuştu bu adamın abartmıyorum dünyanın en iyi tekniğine ve bileklerine sahip olmasına rağmen gönderilişi.. Dünya üzerinde ben felipe gibi enteresan ve direkt rakip defansın kalbini hançerlercesine atılan ara paslarını görmemiştim.. Sağolsun terim o zamanki "ego" savaşı sebebiyle göndermişti bu adamcağızı.. Onu kullanabilsek çok güzel yazmışsın ki şu an alex kadar piyasaya sahip olurdu bu adam galatasarayda..

Lincoln yeteneklerini bizde hiçbir zaman yüzde yüz seviyede kullanmadı.. Kendi blogumda da yazdım.. bu adam almanya'da frikik golleri, uzaktan şutları, aşırtma vuruşları ile de meşhurdu ama bize sadece pasörlük yönünü ve estetiksel çalımlarını gösterdi..Niçin bu çok önemli yönlerini kendisine bu kadar sevgi gösterilmesine rağmen bizlerden eksik etti anlamak mümkün değil.. Herşeye rağmen yine de yolu açık olsun kötü ayrılsak bile kızamıyorum..

Gala's dedi ki...

Aynı görüşlere sahibiz. Yazınızın tamamına katılıyorum.

DEPO