Kulüpten Haberler & Yorumlar

|

Bugün son günlerde biriken ama kulüp içinden camia için çok önemli haberleri paylaşıp yorumlayacağız. Baya karmaşık olacak ama elimden geldiğince sade ve yüzeysel olmaya çalışacağım. Bu yaz sıcağında ( biliyorum bazılarınız donuyor ) sizi sıkmadan keyifli vakit geçirmek için uğraşacağım. Ana temamız elbette sarı ve kırmızı..

Öncelikle Superleague Formula'dan başlayalım. Biliyorsunuz Galatasaray bu organizasyonda hedefleri olmasına rağmen bir türlü iyi sonuç alamamıştı bu sezon.Bu nedenle yeni bir pilot ile anlaşıldı. Bundan sonra direksiyon başına Scott Mansel geçecek.Galatasaray, sezona Duncan Tappy ile başlamıştı. Ancak ilk iki yarış sonunda takım sezona İngiliz pilot 1985 doğumlu, EuroBOSS F1 serisinde şampiyonluk kazanmış ve test pilotluğu da yapan Scott Mansel ile devam etme kararı aldı. Kendisi F1 aracı ile F1 tarihinde test yapan en genç pilot. Mansen'in açıklamaları, kendisi ile ilgili daha fazla bilgi için kulüpten yapılan resmi açıklamaya buradan göz atabilirsiniz.

2. haberimiz erkek basketbol takımından. Genç ve dinamik bir kadro kurmaya çalışan Galatasaray geçen sezon Aliağa Petkim'de forma giyen 2.08 metre boyundaki Eren Beyaz ile sözleşme imzaladı. Eren Center mevkiinde forma giyiyor.Basketbola jimnastik kulübünde başlayan 1 Ekim 1985 doğumlu oyuncu, daha önce Beykozspor ve Darüşşafaka'da da forma giydi. Bizi hedefe götürecek bir oyuncu değil. Belki Cemal 8 hafta sakat olduğu için rotasyon amacı ile alınmış olabilir. Belki patlama yapabilir. Daha çok yedek için alınmış antrenman oyuncusu gibi duruyor. Sonuç olarak vasat bir transfer. Belki diye alınmış bir oyuncu..

Madem basketbol şubesinden girdik. Şu saatlerde ajanslara düşen bir haber ile devam edelim. Simas Jasaitis haberlere göre bizle anlaşmak üzere. Aslında o kendi ülkesinde bizim Cenk Akyol gibi. Bir türlü patlama yapamadı. Ama Avrupa'nın sayılı oyuncularından. Daha çok kendi ekolünde iyi bir sistem yaratılırsa başarılı olur. Öyle takımı uçuracak bir oyuncu değil. Ama iyi bir sistem kurulursa ligin en iyi oyuncusu olacak kapasitede. Eğer başarabilirsek bu ülke adam gibi 3 numara görmüş olur. Jasaitis çok özel bir oyuncu. Yaşı da henüz 27 ve Gurovic gibi yatmaya geldi diyemeyiz. Lider oyuncu özellikleri yok. Kadroda diğer yabancılar bu rolü üstlenirse ondan çok faydalanabiliriz. Eğer anlaşılırsa çok daha ayrıntılı bir yazı yazarız. Umarım bu transfer gerçekleşir.

Biraz daha uzaklara gidecek olursak sutopundan bir haber paylaşırız. Galatasaray Sutopu Genç Erkek Takımı (1991 Doğumlular), Genç Erkekler 1. Ligi'nde namağlup şampiyon oldu.Abilerinin yolunda ilerleyen genç sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Biraz da stad ile ilgili bilgi verelim. Bildiğimiz gibi yeni açık tribününde çalışmalar olduğunu ve ne yapılacağı ihtimallerini konuşmuştuk. İhtimallerden birisi tuttu ve orasının loca olmasına karar verilmiş. GSTV'de yetkilinin yaptığı açıklamaya göre 36 adet loca olacakmış. En azından spor yazarları TV den bakıp stad boş demeyecek. Çünkü orası sürekli boş oluyordu konum itibari ile. Localar 12 kişilik olacak ve 1 ay içinde bitmesi planlanıyor. Daha reklam yapılmadan 7-8 adet loca satılmış bile. Son senede gereksiz gibi görünse de eğer hepsi satılırsa kulüp yeterli kara geçer. Üst düzey konforlu bu localar Aslantepeye hazırlık da olabilir. Ama akıllara Aslantepe seneye bitmezse diye önlem geliyor olabilir. Yine de bu ihtimali düşünmeden biz olayın tadını çıkaralım. Ayrıca skorboard yenilenmiş. Bunun için 1 kuruş bile harcanmamış. Ayrıca reklam geliri de elde edilecekmiş. Ülkedeki en iyi skorboard ve 12 pixel kalitesinde. Boyutu ise 20 Metrekare.. Adnan Polat 2002 de gelse şimdi ne durumda olurduk acaba.

Voleybol'dan 2 transfer haberi daha vereceğiz. Kadromuz şekillenmeye başladı. Her iki transfer de GSTV'de verildi ama resmi site açıklamadı henüz. İlk transfer Semih Çıtak..Geçtiğimiz dönemlerde Romanya'nın CVM Tomis Constanta, Yunanistan'ın Panerithratkos Teknotel, Jimnastik, Suyun Öteki yakası ve Halkbank takımlarında forma giyen başarılı oyuncu Semih Çıtak, yeni sezon için Galatasaray ile anlaştı. Oyuncu 2. libero olarak görev yapacak. Diğer transfer haberi ise Ayça Naz İhtiyaroğlu.. GSTV'de altyazı ile haber verildi ama hiçbir yerde bilgi bulamadım. Yakın zamanda herşey netleşince bilgi verebiliriz. ( Bu transfer de burada doğrulandı. )


Biliyoruz daldan dala atladık. Haberleri verdik ama hiçbir haberi atlamak istemiyoruz. Galatasaray ile ilgili haber ve yoruma ihtiyacınız olursa bizi izlemeye devam edin.

Ekleyelim : Voleyboldaki transferler siteden de açıklandı. Ayrıca onlara ek olarak Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, Burcu Bircan'la anlaştı.Burcu smaçör olarak görev yapıyor. Bunun yanında Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, Murathan Kısal'la anlaştı.Alanya Belediye takımından transfer edilen Murathan Kısal, 1989 doğumlu ve orta oyuncu olarak görev yapıyor.

2 yorum / Yorum Gönder:

halk dedi ki...

jasaitis gelirse senenin transferi olur baskette.hayırlısı.total basketbol hesabı.

Gala's dedi ki...

dediğim gibi sistem önemli..

DEPO