Galat'lar ve Mor Formanın Hikayesi

|

Galatasaray'ın forma tanıtımı yapıldığı andan beri tartışmalar var. Herkez parçalı formanın aslı olmadığını görmezden gelip üretilen mor forma ile ilgileniyor. Kimine göre hatalı karar kimine göre doğru karar. Kulübe göre en çok satılan forma mor forma olmuş. Rakip takımlar dalgalarını geçedursun biz formanın hikayesini anlatalım. Hazırladığımız video, resim ve toplanılan yazılar ile yardımcı olalım.

Videoyu her Galatasaray'lı izlemeli, izletmelidir. Videoda anlatılan ana tema şudur ;

Mor rengi Galat'ların rengiydi.. Turkuaz renginin Türk Milletinin geçmişteki rengi olduğu gibi.. Galatların kurduğu saraylara hitaben kurulmuş Galatasaray için aslında Mor rengi çok şeyi ifade ediyor.. Mor ayrıca cesaret ve asilliğin rengi. Bu sebeple bu sene mor seçildi. 2288 in açılımı da bu. Galat'lar 2288 sene önce bu topraklara geldi ve bu efsane tarihin ilk adımı oldu..



Ayrıca mitoloji ile ilginenler bilir. Bu safsatalara pek inanmasam da Mor rengi güç, otorite anlamına gelir. Otorite sahibi olan, güçlü olan kişiler ile özdeşleşmiştir. Adnan Polat ise konu ile ilgili şu yorumu yaptı ;

Biz bu sene formaları seçerken, klasik parçalı, beyaz forma ihtiyacı her zaman var ve bir de aykırı forma yapmak istedik, mor renk formayı seçtik. Geçen sene turuncu yapmıştık. Gelecek sene de 5-6 renk tespit edip, bu forma rengini taraftarımızın seçimine sunacağız. Bu formaların Galatasaray taraftarı tarafından satın alınmasını ve çok başarılı olduğumuz şu dönemde de forma satışında da şampiyon olmak istiyoruz."

Konu ile ilgili kulüp bir site yapmış ve anlatım mevcut. Siteye buradan ulaşabilirsiniz. Birçoğumuz mor formaya anlam veremiyorduk. Turuncuya daha yeni alışmıştık. Böylece formanın çıkma sebebi belli oldu. Kimse kulüp için kötü birşey düşünmemiş yani. Hata da yapılmamış. Böyle bir konu var ve bunu ön plana çıkarmak için böyle birşey yapmışlar. İsteyen yeterli görür isteyen yetersiz görür. Diğer rakip taraftarlar ise bizim umrumuzda bile olmamalı. Sonuçta formayı storeden onlar değil biz alacağız. Umarım bu yazımızdan sonra mor formaya daha başka bakarsınız. Bir kişi bile doğruyu bizden öğrense bizim için çok değerlidir.

1 yorum / Yorum Gönder:

and1905 dedi ki...

video müthiş..

DEPO