Galatasaray 2-0 Tobol

|


Maça beklediğim 11 ile başladık. Bana kalsa hazır bir Uğur Uçar ekler öyle başlardım. Sabri Sarıoğlu bildiğimiz Sabri çünkü. Neyse biz galibiyetin keyfini çıkaralım. 2 tane duran toptan gol bulduk. Birisini Arda Turan ortaladı Servet Çetin attı. Diğerini Beğenmediğim Sabri ortaladı Mustafa Sarp attı. Bunlar hepimizin bildiği şeyler. Kendi yorumlarımı katacak olursam bu goller ile duran top sıkıntımızı çözdük gibi görünüyor. Umarım öyledir. Sezon içinde bir çok kırılma noktasında işimize yarayabilir. Defans hattımız ve forvetlerimiz buna oldukça müsait oyunculardan kurulu. Defans yönünü de hallettik mi tamamdır.


Galatasaray gol yollarında sıkıntı yaşıyor. Topu iyi çeviriyor. Zaten Frank Rijkaard'ın takımından da bu beklenir. Biraz daha seri çevirebilirsek daha iyi olur. Gol yollarındaki sıkıntı ve hızlı top çevirme için orta sahadaki adamlara bakmak lazım. Barış Özbek, Ayhan Akman orta sahası bu konuda sıkıntı yaratır. Rakibi çok iyi ıssırsalar da topu seri çevirmek onların işi değil. iyi bir Linderoth bu işi yapabilir. Ama onun ne olacağı muamma. Arda'ya attığı pas mükemmeldi bu arada. Tam bu noktada bir isim aklıma geliyor. Deco.. Onu ilk tanıdığımda bildiğimiz Lincoln gibiydi. Tabi disiplin olarak çok daha ilerideydi. Aslen Brezilyalı olması onu bu kadar teknik kılıyor. Ama Barcelona'ya gelince koşmayı mücadeleyi öğrendi. Rakibi Rijkaard ile tanıştıktan sonra daha çok ısırmaya başladı. Bu konuda bize ilaç gibi gelir. Ama mevcut oyuncular varken isim kullanmak haksızlık olur. Gol yollarındaki sıkıntı ancak böyle çözülür. İleride Baros,Keita'nın yeri garanti. Bir transfer olursa Arda ileriye kayar. O zaman Kewell yedek olur. Ama muhteşem bir rotasyona sahip olur Galatasaray.

Tekrar maça dönersek Arda Turan sahanın yıldızıydı. Çok iyi oynadı. 10 numara pozisyonunda o formanın ve kaptanlığın hakkını verdi. Tabi sahanın yıldızı dedik ama rakip takımın kalecisini de saymak gerek. Hayatının maçını oynadı o arkadaş. Arda'nın yanında Serdar çok iyiydi. Özellikle sol kanatta çok daha etkili. Rijkaard bir tek onu bırakarak doğru karar vermiş gibi görünüyor. Mehmet Güven'in bulduğu şansları bulursa yeni bir Arda kazanabiliriz. Eğer Sabri kadar sabredilirse dünya yıldızı olabilir. Tabi hemen nazar boncuğunu da ekleyelim. Sakatlanması ayrı şanssızlıktı. Bu rotasyonda zor yer bulsa da Rijkaard'ın isimlere bakmadan hak edene formayı vereceğine inanıyorum.

Gökhan Zan Servet savunmada iyi olsa da oraya hala teknik bir isim alınıp Emre Güngör'ün kiralanması gerektiğini düşünüyorum. Hakan Balta ve Orkun kötü değillerdi. Mustafa Sarp sahanın iyilerindendi. Takımda kötü oynayan pek gözükmedi.

ultrAslan Eski Açık (Alpaslan Dikmen) Tribününde ilk maçını geçirdi ve başarılıydı. Üstü kapatılınca çok daha iyi olacaktır. Kapalı her zamanki gibi bağırdı. Ayrıca Bu sene baskette tarih yazalım bestesinin futbola uyarlanması gayet hoş olmuş. Yeni açık alt tribünde loca gibi birşeyler gördüm ama hala anlayamadım ne yapıldığını. Yakında resmi açıklama gelecektir.

3. turdaki rakibimiz İsrail temsilcisi Netenya oldu. Rakip kesinleştiğine göre yarın ayrıntılı bir analiz yaparız. Şunu bilin. Rijkaard ve ekibine inanırsak çok iyi işler başarırız. Her şey çok güzel olacak çok..

3 yorum / Yorum Gönder:

Mario Jardel dedi ki...

Ayhan sabri ile beraber(yaptığı asist rezil oyununu düzeltmez) maçın en kötüsüydü.. Umarım kaptanlıkla ilgili bazı soru işaretlerinden ötürü oyununa yansıyan bir durum değildir bu.. Uzun süredir bu kadar savruk bir ayhan görmemiştim..

Gala's dedi ki...

ayhanın bunu sıkıntı edeceğini düşünmüyorum..

Özgür Şeker dedi ki...

Mustafa Sarp çok iyiydi.Tribün olarakta fena değildik..

DEPO