Elano Blumer Galatasaray'da!..

|

Normalde her gece telefonumu kapatır uyurum. Bu gece radyo telefonda açık kalmış. Boynuma dolanmış. Saat 4 civarı. Gece 4. Birden uyandım. Bi baktım telefon açık kalmış. Ulan Burak dedim. Sonra baktım mesaj gelmiş. Hatun artık atmadığına göre. O zaman Haldun abi iş başında arkadaş. İlk aklıma Elano geldi. Mesajı bi açtım bildiğimiz metin. GSMobile göndermiş mesajı. İlk önce sabah antrenmanı olan kardeşimi uyandırdım. Yazık o da korktu. Sonra sabaha kadar yatakta uykusuz düşündüm. Hala inanamadım. Rüya sanıyordum. Sabah GSTV açtım. Haberler doğruydu. Babayı da uyandırdık. Elano'yu almuşız dedim. O da esprili bi şekilde " çakarım eline ayağına " dedi. Hala da uyuyamıyorum. Öğrenir öğrenmez tüm rehbere çektim mesajı. Gelenler cevaplananlar felan. "Bu saate sokağa çıkıp bağırarak koşsam kaç yıl yerim ?" diye düşünenelr varsa çıın bağırın. Haldun Üstünel sizi gelir nezaretten çıkarır. Veya çocuğunuz akülü araba mı istiyor? Haldun Üstünel'e bir mektup yazın yeter. Biliyorum sıkıldınız. Kendi fantezilerimi geçip transfere göz atalım. Ama bu transfer gece açıklanması sebebi ile Milan Baros'u hatırlattı bana. Umarız form bakımından da benzer.

Elano Blumer. Daha dün kuzenim sorduğunda ülkeye gelmesi zor demiştim. Ama Haldun Üstünel'in olduğu yerde zor diye birşey yoktur. Aynen sponsorumuzun dediği gibi "İmpossible is nothing" Galatasaray Elano'yu alarak çok büyük iş yaptı. Baros-Kewell- Keita'nın arkasında Arda ile çok büyük iş yapacaktır. Barca'dan örnek vermek moda olmuşken bizde verelim. Xavi'sini buldu Galatasaray. Arkalarında ise Mehemt Topal oynar. Tabi iyi olursa. Şimdi bir stoper kaldı. Onu da alırsak gel keyfim gel... City taraftarları ise forumlarda satılmasna çıldırıyorlar. Bir kaç abimiz ilgileniyor onlarla. Tore, Adebayor, Tevez alırken iyi satınca mı kötü?

Elano hakkında bilgi verelim. Altyapılarda başka takımlarda oynasa da profesyonel olarak Santos'da oynadı. 7.600.000 euroya Avrupa'nın yolunu tuttu. Schaktar Donetsk'in. Lucescu ile parlayıp kendisini Premier Lige, Manchester City'e attı. Bu transfer için 11.000.000 euro ödendi. Çok iyi oynuyordu. Aynı zamanda Brezilya milli takımında da forma giyiyordu. 40 kez formayı giyen Elano 6 da gol atmıştı. Hem de mevkisinde Kaka,Ronaldinho,Juninho, Diego gibi isimler varken. Robinho, Diego ve Alex gibi isimlerle birlikte uzun zaman Santos forması giyen yetenekli futbolcu toplamda 4 yıl bu kulüpte forma giyerken bu süre içerisinde 131 maçta 33 gol kaydetti. Elano Shakhtar forması altında ise 49 maça çıkarken 14 gol kaydetti. City' de ise 62 maçta forma giyen futbolcu 14 gole imza attı. Özellikle frikiklerden attığı goller ve orta sahadaki rolü ile dikkat çeken oyuncu, Galatasaray'da ortalama bir performans göstermesi halinde işimzie çok yarayacaktır. Her iki ayağını da çok iyi kullanması avantajdır. Her iki ayağını da yürürken değil, futbol oynarken kullanmaktadır kendisi :). Ayrıca diğer Brezilyalılardan farklı olarak disiplini ile tanınmaktadır. Uzaktan atacağı şutlar ve frikikler bu sene hafızalara kazınacak. Buna eminim. Kariyerinde Shaktar ve Santos ile şampiyonluklar, yerel ülkesel kupalar, milli takım ile Copa Amerika ve Konfederasyon kupası bulunan oyuncu Iracemápolis ,Brezilya doğumlu.

Henüz 28 yaşında ve tarihinin en ucuz transferini yaptı. Elano formsuz değil, yaşlı değil. O halde bu kadar ucuza gelmesinin tek sebebi Haldun Üstünel'dir. Buradan kendisine binlerce kez teşekkür ediyoruz. 7 milyon Euroya böyle bir oyuncu almak kolay değildir. Markt değeri 12.500.000 Euro olarak gözüküyor. Oyuncunun kendisine ise Lincoln kadar, yani 3 milyon Euro verilecek. 2013 e kadar yapıldı sözleşme. Yani 4 yıllık. Brezilya'nın dışında İtalya vatandaşlığı da bulunuyor. Ayrıca boyu da 174 cm.Bu sene transfer sezonunun en büyük transferini yaptı Galatasaray. Bu tüm ülke için büyük gurur kaynağı. Hem ucuz hem kaliteli transfer yapmak gerçekten büyük iş. Umarız takıma uyum sağlayıp çok yararlı olacaktır kendisi. Elano Cuma günü İstanbul'a gelecek. Ayrıntılar resmi siteden duyurulacak. Ne olur havaalanında karşılama yapmayalım.. ( ultrAslan Karşılama Organizasyonu Duyurusu Yapmış )

Hayırlı Olsun..

http://cekidaut.com/?p=78 Tıklayın biraz yüzünüz gülsün :)

Not: Dün Rastladım Malum Takımın Angut Forumunda ;

"Bunlar Elanoyu alsın Taksim meydanında soyunacağım.Ne alaka..."

15 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

taksimde soyumcam diyen angutun transferden sonraki yazısı ;

Burayı takip edip postumu koyan arkadaşlara selamlarımı en içten sevgilerimi iletiyorum.Zira benim postu kendi sayfalarına taşımışlar.
Bu transfere mok atılmaz ancak tebrik edilir.
FenerBarcada attığı postu yer.A4 den çıkarttım yiyorum şuan‚afiyet olsun bana.Hergün buralarda olup çok az post atan biri olarak şu başlığa post atan kafama ...

Ulayn Bikinili Ahmet olduk iyi mi

Gala's dedi ki...

attığı mesajın linki de ;

http://img195.imageshack.us/img195/3002/elanotaksimde.jpg

Gala's dedi ki...

bizim forumdan bir resim

http://i0907.hizliresim.com/2009/7/30/800.jpg

erŞen dedi ki...

adamı inter ve milanda istiyodu. yaa insanmısın be Haldun Üstünel!!!

Bir değil iki değil ulan seviyoruz seni ekmeği tuza banıp banıp yer gibi..

Özgür Şeker dedi ki...

Çok iyi transfer yaptık.Yeni uyandım ve bu transferi gördüm :D

Adsız dedi ki...

Haldun ÜstünELANO...

Gala's dedi ki...

ulen siz uyuyun ben saat 3 den beri ayaktayım :)

Osman Tanburacı dedi ki...

Lucescu, Elano'yu çok methetti. Belirgin özellikleri şu;

Takıma ağırlığını koyuyor. Çabuk ve dikine oynuyor. Yaratıcı zekası yüksek kalibre... Kaleyi gördü mü vurabiliyor. Düşünce hızı ışık hızına yakın. Tam bir Brezilyalı özelliklerine sahip yani; iyi alçım atıp adam geçiyor. Vücut dili başarıya koşan tazı gibi! Her an avını yakalamaya hazır. Arkadaşlarıyla uyumu hatasız.

Galatasaray mükemmel bir oyuncu transfer etti, aradığı kanı buldu.

Elano 28 yaşında ve 4 yıllık sözleşme yapılıyor.

Başarıdır.

Şimdi hemen akla bir soru geliyor;

Lincoln mü Elano mu?

Banko Elano.

cagataykose dedi ki...

http://cekidaut.com/?p=78

Özgür Şeker dedi ki...

CK1905 eyvallah :D

soda ısmarlamak lazım. baya bi hazımsızlık çekiyorlar.

Laqnes dedi ki...

Neden ne olur havaalaninda karsilama yapmiyalim dedin ki ?

Gala's dedi ki...

CK1905

Çok güzel paylaşım sağolasın..

Laqnes

Oyuncuların orada karşılanmasına anlam veremiyorum. Hem o anlık kötü oluyor hem de oyuncuyu havalandırıyor. Lincoln örneğinde olduğu gibi. Ama Elano ile Lincolnu karşılaştırmak mantıksız tabiki. Aynı zamanda Avrupada hiçbir transferde bu olmuyor. Sadece imza törenlerinde seyirci oluyor.

Gala's dedi ki...

bu arada city forumundan yazılar ;

http://www.bluemoon-mcfc.co.uk/forum/viewtopic.php?f=10&t=132207&start=110


yakında derleyip toparlayıp bir yazı yazarım..

and1905 dedi ki...

antu yorumları tam bomba :D

Adsız dedi ki...

İnter ve Milan'ın istediği gerçek mi ?

DEPO