Alpaslan Dikmen Tribünü Kapanıyor!!!

|
"Yönetimin, taraftarların bütün kombine biletlerini alması nedeniyle, jest olması için böyle bir karar verdiği belirtiliyor. Başkan Adnan Polat, bu konuda Galatasaraylı İş Adamları Derneği’ni (GSİAD 1905) görevlendirdi. Çatının prefabrik olacağı ve sezon sonu sökülerek, Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki tribünlerin üzerini kapatmak için kullanılacağı öğrenildi. İnşaatın bütün maliyetini GSİAD 1905 karşılayacak ve böylece kulübün kasasından para çıkmayacak."


Fanatik Gazetesinde böyle bir haber var. Umarız o güvenilir(!) haberlerinden değildir. Bir kaç büyüğümüzün sözüne göre de bu haber gerçek. Ama resmi siteden bir açıklama yapılmadan tam sevinemeyeceğim. Eğer yapılırsa Eski Açık'ta tağılan ses direk olarak sahaya gelir ve ultrAslan orada buluşacağından mükemmel bir tribün olabilir. Yeni bir Curva Sud olan ultrAslan son senesinde orayı cehenneme çevirir. ultrAslan Eski Açık yani yeni adıyla Alpaslan Dikmen Tribününe geçeceğini açıkladığında üstünün kapatılmasını istemiş ve faks-mail-telefon yağmuruna tutmuştuk kulübü. Eğer haber kesin olarak doğruysa bunu başardık sayılır. Kulübün kasasından para çıkmaması ve daha sonra tesislerde kullanılacak olması çok iyi haber. Ayrıca daha önce Alpaslan Dikmen Tribününü ışıklandıran GSYİAD bu işe el atarsa gönülden tebrik edilmelidir. Akıllara Aslantepe bitmeyecek mi sorusu geliyor ama inanıyoruz biz. Bu stad bu sene son sezonunu yaşıyor. Seneye yeni stadımızda ağırlaycağız rakiplerimizi. Eski açık tamamen kombine olduğu için oraya gelenler seyirci değil taraftar olacaktır. Taraftarın sesini duyan bir yönetim olduğu için çok mutluyum. Gerçi biz yağmur çamur demeyiz ama..

Özellikle akustik açıdan çok iyi olacak. Uefa ve Lig yolculuğunda çok iyi şovlar gerçekleşecek. Aldığım bir duyuma göre ay sonunda başlanacak ve prefabrik olacağı için 15-20 günde bitirilecekmiş. Sanırım tribünün ortasında görüşü etkileyecek direk de olmayacak. Bursa ve Rize stadlarında olduğu gibi hafif malzeme olacak ve direğe gerek kalmayacak. Köşelerde 2 adet büyük kolon olabilirmiş. Bir de deplasman tribünü Yeni Açık tarafına alınsa bu sene ultrAslan olur takımın yıldızı. Bir de Kapalıdaki cam kaldırılsa.. Oh daha ne ister deli gönül...

edit: Resmi sitede açıkladı.

3 yorum / Yorum Gönder:

Gala's dedi ki...

1905 GSYİAD Eski Açık Tribün'ün Üstünü Kapatıyor


Ali Sami Yen Stadı'nda kombine biletleri tükenen Eski Açık Tribün'ün üstü, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (GSYİAD) tarafından kapatılacak.

Böylece taraftarlarımız, 2009-2010 sezonu maçlarını, tamamı çatıyla kapatılan tribünde, daha konforlu izleyebilecekler.

Çatı konusunda projelerin tamamlandığını açıklayan 1905 GSYİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sarkıaya, inşaat başladıktan 45 iş günü sonra çatının tamamlanacağını söyledi. Taşınabilir çatı sistemini tercih ettiklerini belirten Sarıkaya, böylece Ali Sami Yen Stadı hizmetini tamamladıktan sonra çatının uygun görülürse Florya'ya taşınıp kullanılabileceğini vurguladı.

"Artık Eski Açık gerçekten 'Eski' Açık" diyen" Sarıkaya, taraftarlardan ve ultrAslan'dan sayısız teşekkür mektubu aldıklarını sözlerine ekledi.


Kaynak : Resmi Site

Özgür Şeker dedi ki...

Yeni Açık Alt Deplasman tribünü olsun güvenlik açısından deplasmana gelen takım taraftarı kaşarlık yaparsa cezalar yiyebiliriz.

Gala's dedi ki...

stad dışında eritiriz kaşarları ;) ne ceza yeriz ne de kaşarlık yaparlar :)

DEPO