Kampın Ardından

|

22 Haziran 2009'da başlayan kamp Türkiye,Hollanda ve Almanya ile devam etti. Cumartesi akşamı sona erdi ve takım İstanbul'a döndü. Gidecekler-Kalacaklar hakkında görüşlerimi belirteceğim. Lakin fazlaca oyuncu gönderilecek. Önce takımın tam kadrosunu yazalım.

Emre Güngör,Uğur Uçar,Gökhan Zan,Emre Aşık,Hakan Balta,Serkan Kurtuluş,Semih Kaya,Alparslan Erdem,Volkan Yaman,Servet Çetin,Murat Akça,Tobias Linderoth,Aydın Yılmaz,Barış Özbek,Mehmet Topal,Mustafa Sarp,Ayhan Akman,Harry Kewell,Sabri Sarıoğlu,Arda Turan,Mehmet Güven,Milan Baros,Yaser Yıldız,Shabani Nonda,Serkan Çalık,Erhan Şentürk,Özgürcan Özcan,Leo Franco,Orkun Usak,Aykut Erçetin,Emirhan Ergün, Fırat Kocaoğlu, Emre Çolak,Serdar Eyilik,Kader Keita,Cem Sultan,Caner Öztel,Emrah Yollu.

Bir de malum isim var ama ismini paylaşmak istemedik.Şimdi bu oyunculardan hangisi gider hangisi kalır onu yazalım.
Öncelikle takımda 5 tane kaleci var. Zaman zaman yaptığı çıkışlar, sezon bitiminde Haldun Üstünel'in sözleri ve taliplilerinin olması sebebi ile Aykut gidebilir. Orkun Aykut ikilisinden birisi mutlaka kalacaktır. Leo 1. kaleci olursa 3. kaleci olarakta Beylerbeyi'nden gelen Fırat kalır. Emirhan yaşı artık PAF takım için tutmayacağı için gönderilir. Eğer kiralık olarak gider ve şans bulursa anca o zaman hakkında yorum yapabiliriz.

Sol bekde 3 oyuncu var ve Hakan Balta'nın yeri garanti. Ama aynı şeyleri Volkan için söyleyemeyiz. Eğer bu 3'ünden illaki birisi gidecekse bu isim Volkan olur. Geçen sene 31 kişi olan kadro bu sene 25'e ineceği için bir mevkide 3 tane adam lüks olur. Sağ bekte ise Uğur ve Sabri çekişirler, Serkan Kurtuluş ise tecrübe kazanasıya kadar onların gerisinde kalır. Ama 3'üde kadroda kalır çünkü Sabri tam bir bek oyuncusu değil. Gökhan Zan, Emre Güngör, Emre Aşık, Servet, Murat ve Semih'in olduğu stoper bölgesinde büyük şişkinlik var. Olası bir yabancı transferinde hiç beklemediğimiz bir isim gönderilir. Semih Kaya yaşı paf takıma tuttuğu için orada oynar ama kadroda kalır. Murat ise sürpriz birisi gitmezse gidecek ilk isim olarak duruyor. Kiralık olarak şansını denemelidir bencede.

Ön liberoda Mehmet Topal ve Mustafa Sarp'ın kalması garanti. Ama Mehmet Güven bu sene takımda kalmayacak gibi görünüyor. Linderoth yabancı transferi olursa gönderilir ama şu an için kadroda kalır. Ayhan ve Barış kadroda kalır ama yabancı alınırsa geçen seneki kadar şans asla bulamazlar. Bu isimin yanına şimdi de Emre Çolak eklendi. Önümüzdeki sene çoğu kez sonradan girip tecrübe kazanacaktır. Hatta bazı maçlar ilk 11'de bile göreceğiz onu. Keita ve Aydın sağ kanatta rotasyona girecektir. Ama sürpriz olarak Serdar kalır Aydın gidebilir de diyebiliriz. Arda'yı kanatta düşünüyorsa Aydın veya Serdar kiralık olarak mutlaka gidecektir. Çünkü orada Kewell ve iyi bir kamp geçiren Yaser var.

Hepimiz Serkan Çalık'ı unuttuk ama o da bu kadroda kalacak düzeyde. Rijkaard'a kendisini gösterememesi ve sakat oluşu dezavantaj. Gönderilmesi muhtemel isimlerden birisi ama onun yetenekli bir oyuncu olması beni üzüyor. Forvette Baros ve Nonda kalacaktır. Erhan Şentürk veya Özgürcan'dan birisi bir sene daha kiralanır. Geçen seneki performansına göre çok şeyler beklenilen Özgürcan iyi bir kamp geçirmedi. Cem Sultan ise yaşı tuttuğu için Paf takımda oynatılır ama A takımla idmanlara devam ederse sezon içinde çıkış yapabilir. Caner Öztel ve Emrah Yollu ise yaşları daha küçük olduğundan Paf takıma geri gönderilir. Lakin bu isimleri pek izleme fırsatı bulamadık. Tahminime göre önümüzdeki sezon kadromuz şu şekilde olur ;

Kaleciler: Leo Franco,Orkun Usak,Fırat Kocaoğlu

Defans: Uğur Uçar,Serkan Kurtuluş,Sabri Sarıoğlu,Gökhan Zan,Emre Güngör,Servet Çetin,Emre Aşık,Hakan Balta,Alparslan Erdem

Orta Saha: Mehmet Topal,Mustafa Sarp,Ayhan Akman,Barış Özbek,Tobias Linderoth,Emre Çolak,Arda Turan,Yaser Yıldız,Harry Kewell,Kader Keita,Aydın Yılmaz

Forvet: Erhan Şentürk(Özgürcan Özcan),Shabani Nonda,Milan Baros

Bu şekilde bile kadromuz 26 kişiden oluşuyor. Elbette bunlar benim için sadece tahmin. Yani bu kadrodan 1 kişi daha gönderilecek. Bir çok yerde stoper ve orta sahaya 2 transfer olacak diye yazılıp çiziliyor. Eğer bu da gerçekleşirse demektir ki bu kadrodan 3 isim daha gönderilecek. Buraya adını yazmadığım isimlerden bir çoğu burada olmayı hak ediyor ama kadro çok şişiyor. Sadece tahmin yapsam da aşağı yukarı böyle olacak. Bakalım hep beraber Frank Rijkaard ve ekibinin kararını bekleyip göreceğiz.

4 yorum / Yorum Gönder:

Mario Jardel dedi ki...

Ben serdar'ın gönderileceğini düşünmüyorum.. Elbette o bölgede bir kewell var ama kewell'ın olduğu yerde malesef sakatlık problemi de var.. Keza hazırlık kampında rijkaard aydın yılmaz'dan bile daha çok şans tanıdı serdar'a.. illa o taraftan biri gidecekse bu kişi aydın yılmaz olmalıdır.. Artık bu adamın deli gibi koşup saçma sapan çalımları ile kaptırdığı toplara tahamül edemez olduk.. Kimse abartmasın yetenekli falan da değil.. O bölgede serdar aydın'ın bulduğu şansları bulursa çok daha faydalı olur..

Adsız dedi ki...

Ayrıca Serdarın paf takımla yaşı tutmuyor ve giderse bir daha geri gelemez. o ardanın a takımda oynamaya başladığı yaşta.

Gala's dedi ki...

Bencede Serdar bu takımda kalacak kapasitede. Ama Aydın'a en fazla bir şans daha verilir. Ben sadece tahmin yürüttüm ama ne olur göreceğiz. Keşke Serdar bu takımda kalsa. Fırsat bulursa o formayı kapar ve bir daha da bırakmaz çünkü.

Özgür Şeker dedi ki...

@ ksenophanes

Aydın konusunda %100 haklısın.Şampiyonluk ve UEFA kupasını hedefleyen takımda yetersiz.

DEPO