2 Maçın Ardından ;

|
İlk maçı 2-2 berabere kalmış ve bir yazı yazmamıştık. Dün oynanan Zayton Cup ilk maçı hakkında da birşey yazmadık. Genelde genç oyuncuların denendiği ve gidecek oyunculara son şansların verildiği maçlardı bunlar. Daha milli oyuncular da takımla çalışmalara başlamamışlardı. Denenen oyuncular hakkında yorum yapacağım.
Kalecilere pek iş düşmedi aslında. Emirhan bu sene kiralanabilir diye düşünüyorum. Aykut veya Orkun'dan birisi satılır, diğeri ise kadroda 2. kaleci olarak kalır. Ama hangisi satılır o biraz talebe bağlı sanırım. Fırat ise bildiğimiz gibi geçen seneyi Beylerbeyi'nde geçirmişti. Oradan dönen tek oyuncu Fırat ve bence kadroda 3. kaleci olarak o kalacak.

Alpaslan Erdem oynadığı dönemde bileklerinin ne kadar iyi çalıştığını gösterdi. Sol bek olarak geçse de ileride daha etkili gibi duruyor. Eğer onu sol bek'de düşünürsek Volkan Yaman gidebilir. Ama sakatlıklardan başımız ağrıyacaksa Volkan Yaman kalabilir. Semih Kaya şu dönemde sakat olmasa şans bulur ve çok da iyi değerlendirirdi. Bu fırsatı kaçırdı Semih. Serkan Kurtuluş çok iyi oynamıyor. Ama sağ bekte de sırıtmıyor. Sabri Sarıoğlu'na dayanabilmiş bu taraftar ona 1-2 sene sabrederse çıkış yapabilir. Ama Uğur Uçar'da geri döndü bu arada. Çok eksiği gözükmüyor. Sağ bek transfer etmektense Uğur kullanılmalı diye düşünüyorum. Servet Emre Aşık ve Emre Güngör zaten bildik oyuncular. Marsilya Servet'den vazgeçtiğini açıklamış. Servet bu kadroda kalırsa yabancı alınmaz gibi geliyor. Keşke Gökhan Zan alınmasaydı da bonservisi elinde bir yabancı alınsaydı diyorum. Şu durumda defansımız çok yavaş ve top çıkarmada sorunlu. Belki Emre Güngör üst düzey bi Anadolu takımına kiralabilir. Yoksa yabancı transferi halinde defans çok şişecek.

Orta sahaya geldiğimizde Emre Çolak 4-3-3 sisteminde top dağıtıcı olarak çok başarılı oluyor. Kampın yıldızlarından ve teknik kadronun gözbebeği. Fizik konusunda büyük sıkıntısı var ama iyi bir gelişim planı ile bu kadronun iskelet oyuncularından olabilir. Kesinlikle kiralanmamalıdır. Zira İrfan Başaran'ı hepimiz biliyoruz. Kadroda tutulmalı, rotasyonda şans verilemeli, kupa maçlarında yeterli süre verilmeli ve oynamadığı dönemlerde paf takımda mutlaka oynamalıdır. Serdar Eyilik ise 1990 doğumlu ve seneye paf liginde oynayamayacak. Ama o da kiralık verilmemelidir. Mutlaka kadroda tutulmalı , gereken şans verilmelidir. Yaser Yıldız'a verilen şans ona verilse yeni bir Cristiano Ronaldo doğabilir bu topraklardan. Diğer yetenek Cem Sultan ise hepsinden çok daha iyi olmasına karşın henüz çıkış yapamadı. O da 1991 doğumlu ve seneye paf liginde oynayabilecek. Yani o da takımda tutulmalı, A takımla idmanlara çıkarılmalı, fırsat verilmeli ve oynamadığı dönemde paf takımı ile maç yapmalıdır. Bu 3 oyuncu fırsat verilmesi halinde çok büyük yıldız olurlar.

Kampa katılan diğer genç oyuncular ise şimdiye kadar ön plana çıkamadılar. Yaşları tutanlar paf takımda kalmalı, tutmayanlar ise 1 yıl kiralanarak son şans verilmelidir. Ama oynayabilecekleri bir takıma gitmeli ve haftalık takip edilmelidir. Kiradan dönen oyuncularımızdan Erhan Şentürk beklediğimden iyi oynuyor. Bu formunu sürdürürse takımda kalabilir. Onu takip etmekte yarar var. Çünkü geçen sene Diyarbakır'da iyi bir sezon geçirmişti. Özgürcan ise beklentimin altında kaldı. Tam olarak bitti artık dönemez denilirken verilen son şansı iyi kullanmış ve 17 gol atmıştı Bank Asya'da. Fiziksel olarak da çok iyi geliştiği söyleniyordu.

Bu takımda giden Ümit Karan'ın yerine kalması için geri kalan dönemde daha iyi oynamalıdır. Onun iyi ve centilmen bir oyuncu olduğunu herkez biliyor. Yeni transferlerden Mustafa ise iyi bir performans gösteriyor. Mehmet Topal şu dakika satılsa onu çok fazla aratmaz. Fiziği çok çok iyi ve topu aniden diğer kanada taşıyabiliyor. Çok iyi top dağıtıyor. Bu takımın aranan oyuncularından olabilir. Yaser'i geride kalan 2 maçta beğenmedim. Eğer bir çıkış yapamazsa Anadolunun yolunu tutar. Aydın Yılmaz ise geçen yıla göre biraz kıpırdadı ama aldığım bir duyuma göre Eskişehir ile ciddi şekilde konuşuyorlarmış. Arada 200 milyar fark kalmış. Bonservisi ile gidecek muhtemelen. Anadoluda iyi bir çıkış yapıp geri dönebilir. Aklımda kalanlar bu kadar. Milli oyuncular takımla birleştikten sonra bazı genç oyuncuların gideceğini söyledi Rijkaard. Bakalım bekleyip göreceğiz.

1 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

Maçtan sonra Casablanca takımı oyuncuları Rijkaardla fotoğraf çektirdi.

Bu bile gururlanmamız için yeterli bir sebep.

DEPO