SF Günün Sonucu

|

Superleague Formula serisinin ikinci yarışında birincilik AC Milan'ın oldu. 2. liği Olympiacos SF, 3. lüğü FC Basel alırken, Galatasaray 11. sırada yer aldı ve 16 puan daha kazandı. Böylece Superleague Formula'nın Fransa'da yapılan ilk yarışının sonucunda Galatasaray toplamda 48 puan kazanarak genel klasmanda 10. sırada yer aldı.

İlk yarışta, yarışa 12. sırada yarışa başlayan Galatasaray SK pilotu Duncan Tappy, iyi bir start aldıktan sonra önündeki rakiplerine yaklaşmayı başarmış ve Galatasaray SK, Superleague Formula’daki ilk yarışından beşincilikle ayrılmıştı.Galatasaray Superleague takımı Fransa’nın Magny Cours pistinde koşulan ikinci yarışı tamamladı. 28 Haziran Pazar günü sıcak ve kavurucu bir havada yapılan ikinci yarışa Galatasaray pilotu Duncan Toppy 14.sıradan start aldı. Superleague Formula yarış serisininde bir hafta sonunda iki yarış koşuluyor ve ikinci yarışta, ilk yarışın klasmanı tersten dizilerek start alıyor. Bu yarış formatı ile izleyenler keyifli bir mücadeleye tanık oluyor. Saat 14:00’da başlayan ikinci yarışta, ilk turlarda arkalardan gelen hızlı pilotların üst sıralara çıkma mücadelesi damgasını vurdu.

Yarışın başında Rangers takımı, Olympiacos takımını geride bırakarak uzun süre liderliğini sürdürdü. Milan takımının tecrübeli pilotu Pantano ise yarışa iyi start alan isimlerden biri oldu. Pantano Magny Cours’a gelen motorsporu ve futbol severlere pit stoplar başlamadan önce lider giden Rangers otomobilinin arkasına gelerek heyecanlı bir mücadele izlettirdi. Rangers’dan iki tur sonra pite giren Milan, attığı hızlı turlarla pit yolunda rakibini geçmiş oldu ve liderliğini yarış sonuna kadar sürdürdü. Son turların izlenmeye değer heyecanı ise Milan ile Olympiacos arasında yaşandı. Aşınan lastikleri ile zor anlar yaşayan Milan pilotu Pantano, tecrübesi ile öndeki yerini korudu.

Yarışa 14.sıradan başlayan GS pilotu Duncan Toppy, yarışın ilk bölümünde lastik sorunu yaşayarak zaman kaybettiğini farkedince takımdan gelen uyarı ile otomobilini fazla zorlamadı. Yaptığı pit stopta lastikleri değiştirilen Toppy, yarışın ikinci yarısında daha hızlı bir performans sergiledi. Ancak bu çabası üst sıralara çıkmasına yetmedi ve yarışı 11.sırada tamamladı.

“Superleague Formula by Sonangol” serisinin bir sonraki yarışı 17/18 Temmuz tarihlerinde Belçika’da koşulacak.

2 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

Bu yıl SF'ye yeni takımlar katıldı mı acaba, katıldıysa kimlerdir öğrenebilir miyiz?

Teşekkürler

Alperen

Gala's dedi ki...

Bu sezon Sporting Beijing Guan ın yerine katıldı.

DEPO