Leo Franco Galatasaray'da...

|
Her ne kadar uzun süredir kesin olarak anlaştığımız bilinse de resmi açıklama yapılmamıştı. Dün GSTV'ye konuşan Adnan Sezgin bu transferin resmi olarak bittiğini açıkladı. Aynı haberi resmi site de geçince bu yazıyı bir hoşgeldin mesajı olarak yazayım dedim.

Bazıları Frank Rijkaard'ın gelişinden sonra transferin askıya alınabileceğini savunuyordu.Ama transferin açıklanmamasının sebebi Leo Franco'nun takımıyla 30 Haziran 2009'a kadar sözleşmesi bulunmasıydı. Yani 1 Temmuz'da resmi olarak sözleşme imzalanacak ve Leo kampa katılacak. Leo derken Messi değil canım Leo Franco...

Kimileri iyi kaleci olduğunu kimileri kötü olduğunu söylüyor. Bazıları ise 2000'de Mallorca'da bizle yaptığı maçı hatılatıyor. Benim görüşüm kaleciden ziyade defansın önemli olduğu. Leo Franco zaman zaman çok iyi kurtarışlar yapan, zaman zaman ise hata yapabilen bir kaleci. Tecrübeli olması ve bonservisinin bedavaya alınması olumlu taraflar. Şimdiye kadar açıklanan Mustafa Sarp, Gökhan Zan ve Leo Franco'nun bedavaya alınması önemli bir yönetim becerisi. Elini öpmek lazım Haldun Üstünel ve ekibinin. Dediğim gibi defansımız sağlam olursa sözleşmesinin sonuna kadar bizde kalır ve ülkesinde futbolu bırakır. De Sanctis'den ne eksiği var ne fazlası. Biraz şansa ihtiyacı var. Ama mevcut yerli kalecilerimizden hem kalite hem tecrübe olarak çok ileride olduğu kesin. Kaleciler konusunda kendi vatandaşlarını tercih eden İspanya gibi bir ülkede bu kadar uzun süre kalması kelimeleri anlamsız kılıyor zaten. Hoşgeldin Leo Franco...

5 yorum / Yorum Gönder:

Adsız dedi ki...

"Avrupalılık ve Rijkaard"
Arjantinli kaleci Leo Franco, Galatasaray'ı seçme nedenini ''Avrupalılığı ve teknik direktör Rijkaard'' olarak gösterdi.
İspanya'nın El Mundo Deportivo gazetesinde bugün yayımlanan demecinde Leo Franco, Galatasaray'ın Porto ve Barcelona'dan sonra Şampiyonlar Ligi'ne en fazla katılan kulüplerden biri olduğunu ve İstanbul'a gitmesinde bunun büyük etkisi bulunduğunu kaydetti.

Galatasaray'ı seçmesindeki ikinci nedeni Frank Rijkaard olarak açıklayan Arjantinli kaleci, ''Onun bulunması kararımda önemli oldu. Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran bir teknik direktör ve Galatasaray'ın projesinin ciddiliğine ve büyüklüğüne inanarak imza atmış biri. İstanbul'dayken onunla görüşüp, konuşma fırsatım oldu'' dedi.

''Galatasaray'ın sadece Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefi olan bir takım olduğunu sanıyordum'' diyen 32 yaşındaki Franco, ''Ama bana bunun yetmeyeceğini, lig ve kupayı kazanmak gerektiğini söylediler. Her kupayı kazanmak gerekiyor ve bu tabii ki dikkat çekip, sizi motive ediyor. İçimdeki ateşi Galatasaray'da söndürebilirim, kupalar istiyorum'' açıklamasında bulundu.

Kariyerinin son 10 yılını İspanya'da geçiren Leo Franco, 301 maç ile İspanyol liginde en fazla oynayan yabancı kaleci unvanını elinde bulunduruyor.


29.06.2009
Kaynak : AA

Gala's dedi ki...

Büyüksün leo :)

mischa dedi ki...

çok iyi tanımıyorum ama genelde De Sanctis'ten bir farkı yok deniyor. ben umutluyum. önemli olan savunmanın uyumu. kaleci de onlara uyar

adozzi21 dedi ki...

leo franco vs. de sanctis değerlendirmesi yapamayız ama italyanın burada hakettiği değeri görmediğini düşünüyorum..

Adsız dedi ki...

hosgelmiş ^^

DEPO