Evren Büker Galatasaray'da

|
"Evren Büker Galatasaray'da!!!

Galatasaray, Oyak Renault'nun şutör guardı Evren Büker’le anlaşmaya vardı. Yeni sezonda Galatasaray formasıyla mücadele edecek olan Evren Büker'e başarılar dileriz."

Kulüp resmi sitesinde yukarıdaki açıklamaya yer verilmiş. Ayrıca GSTV de bu transferi doğruladı. Yerli olarak bütçeye uygun olması bakımından en iyi oyunculardan birisini aldık diyebilirim. İlk olarak futbol oynasa da daha sonra basketbolu tercih etmiş Evren. Sırasıyla, Makospor,Yeşimspor,Oyak Renault takımlarında forma giymiş. Çıkışta olan bir oyuncu yani. Geçtiğimiz sezonu 13.1 Sayı, 4.4 Ribaund, 4.0 Asist ortalamaları ile bitirmiş. Özellikle savunmada fiziğini çok iyi kullanıyor. Kendi bölgesi için fiziği çok iyi. Asist olarak ortalamsını sürekli yükseltmiş ve geçen sezon zirveye çıkmış. Çok fazla sayı ortalaması ile oynamıyor. Daha çok oynatmayı seviyor. Şutları çok iyi değil ve top kaybı zaman zaman çok yapabiliyor. Bunları geliştirmesi gerekir. Sözleşme detaylarına ulaşamadım ama uzun süreli olması her iki taraf için de iyi olacaktır. Takıma uyumu ve kendini geliştirmesi sebebi ile uzun vadede daha başarılı olur. Ayrıca sağlam bir Galatasaray'lı olduğunu da, güvendiğim bir ağızdan aldım. Evren sol elini kullanıyor ve bazen çok iyi smaçlar yaparak takımı ve seyirciyi ateşleyebiliyor. Yaptığı penetreler rakip savunmayı delmek için bir araç olabilir. Takımda küçülteme olacağını daha önceki yazılarımızda yazmıştık. Böyle küçülmeye sonuna kadar destek veriyoruz. Genç ve gelecek vaad eden oyuncuların alınması çok iyi olur. Mert Uygun GSTV'de önümüzdeki hafta 2 yerli oyuncuyu daha açıklayabiliriz dedi. Bu isimlerin Can Akın ve Ersin Görkem olduğu konuşuluyor kulislerde. Yönetim küçülme derken gençleştirme demek istemiş sanırım. Eğer böyle olursa çok daha az maliyetle 2-3 yıl içinde çok iyi yerli kadrosuna sahip olabiliriz. Son olarak Evren'den Galatasaray taraftarına mesaj var :

"Galatasaray formasını taşıyacak olmak benim için büyük bir onur. Bir gün bu forma altında Milli Takım'a seçilebilme ve kupa kazanabilme gururlarını da yaşayacağım inşallah! İlginiz için hepinize çok teşekkürler. "

1 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

hayırlısı olsun.

DEPO