Kaptan'a Saygı

|

Gayın - Sin programcısı Melih Şabanoğlu böyle yazmış. Bu akşam Sivasspor maçı var. Sonucundan çok "Büyük Kaptan" a vefa istiyorum. Pankartlar, tezahüratlar, yöneticilerden, futbolculardan sevgi gösterileri, basından ( yapmayacağını bilsemde) destek.. Bugün son maçına çıkıyor Kaptan. Şerefli bir şekilde istifasını da verecek akşam saatlerinde. En azından öyle bekleniyor. Bugün Galatasaray taraftarı, camiası çok önemli bir sınav verecek. Lütfen vefalı olalım. Lütfen onu boynu bükük göndermeyelim. Alnı açık, başı dik gönderelim. Omuzlara alalım şampiyon gibi. Lütfen...

"Yarınki maç başka bir fırsat daha sunuyor Galatasaraylılar’a.

Çünkü Bülent Korkmaz bu kez gerçekten son kez çıkacak Ali Sami Yen’e (1). Teknik direktör olarak Bordeaux maçıyla yıllar sonra yeniden Ali Sami Yen’e dönen, hem de “Büyük Kaptan” sesleriyle dönen Kormaz yarınki maçtan sonra istifa edecek çünkü.

Asil bir insan gibi, sözleşme denen kağıtların arkasına sığınmadan, kendisiyle çalışmak istemeyenlere dilediklerini serbestçe yapma imkânı vermek için istifa edecek Korkmaz. Ve bu kez gerçekten gidecek. Bakmadan arkasına. Gittiği bilinmeden. Vakur ve üzgün.

Önemli bir veda bu, içinde birden fazla insanlık dersi içeren. Önce taraftarlara, sonra yönetime, sonra tüm insanlığa.Taraftarlara bir ders bu. Hacettepe maçında “Bülent Korkmaz istifa” çirkinliğine imza atanlara bir ders. Yönetime bir ders bu. Kendisine, “sana ihtiyacımız var Bülent, ama kendini başarılı bulmazsan lütfen kendin istifa et” diyemeyen yönetime bir ders. Ve insanlığa elbette. Kişi kendine aynada baktığı için bir ders. Herkese, hepimize.

(1) Bülent Korkmaz’ın istifası aldığım bir duyuma dayanmaktadır."

4 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

'Seni sevmekte çok haklıyız biz Sonuna kadar yanındayız'

Kendilerinden yönetici diye bahseden kimseler senin tırnağın olamazlar!

Gala's dedi ki...

gereken yapılmalı bu akşam. İstifa diyen geri kafalılarda susturulmalı.

Gala's dedi ki...

Özgür bak ne diycem. Benim blog'da. Geçmişten günümüze formalarımız köşesi vardı. Baya forma tanıtmıştım. Onları çeşitli aralıklarla buraya ekleyelim. Bende devamı var. 90 dan günümüze tüm formalar arşivde var. Güzel bölüm olabilir. Burda devam edelim mi? 90 dan öncekileri de buluruz netde. hem çeşitlilik açısından güzel olur.

Özgür Şeker dedi ki...

Olum msn'i aç gir burayı chate çevirdik :D

DEPO