Dostluk Derbisi?

|
"Inönü'de dostluk derbisi...Fenerbahçe ile Galatasaray 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde dostluk karşılaşması için karşı karşıya gelecek. Inönü Stadı'nda yapılacak maç 20.00'de başlayacak."

İnternette bazı kaynaklarda bu habere rastladım. Muhtemelen olacak bu maç hakkında söyleyeceklerim var. Normalde her sene kanlı bıçaklı taraftarlar nasıl dostluk derbisi yapacak merak ediyorum. Muhtemelen stad yarı yarıya olacak. Maçta küfür olmayacağını bana hiçbir Allah'ın kulu anlatamaz. Bizim bu tip organizasyonlar için daha ham olduğumuzu düşünüyorum. Maç öncesi maç çıkışı birçok olay olacağından şüphem yok. Taraftar grupları bunu garanti etse de münferit onlarca olay olacaktır. Geçmişteki gibi İnönü'de kapalıyı kapma yarışı olacaktır önce. Stadda iki takım seyircisini yarı yarıya görmek geçmişe özlem açısından güzel olacaktır. Ama stad dışında 1 alkollü kişinin söyleyeceği 2 kelime binlerce kişiyi ayağa kaldıracaktır. Henüz şartları bilmediğim için konuşmak istemiyorum. Kesin bilgiler gelince daha ayrıntılı bir yazı yazarız ama şimdilik "Aman Dikkat" diyorum.

2 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

Tribün liderlerinin maçtan önce biraraya gelip bu konuyu konuşacaklarını düşünüyorum illa ki ufak tefek olaylar olabilir.Ancak alışılagelmiş derbiler gibi olacağını sanmıyorum Futbolcularında çeşitli dostluk gösterilerinde bulunacağına inanıyorum bir kaç sene önce Yabancılar karması - Türkler karması yapılmıştı ona benzer bir hava olabilir maçta.Hayırlısı olsun diyorum ne kadar sevmesekte Fenerbahçe ve Galatasaray kulüp olarak edebi dosttur.Kanımca...

Gala's dedi ki...

Mutlaka tribün liderleri olay çıkarmayacaktır. Sefa abi ve Reis zaten kişisel olarak dostlar. O konu hallolur ama 1-2 kişilik münferit olaylar anında büyüyebilir. Bunun maç öncesi sonrası var. İnsanlar alkol de alırsa bireysel olaylar durdurulamaz. Ama bekliyelim görelim.

DEPO