Dön Artık...

|

Geçen sene şubat aylarıydı yanılmıyorsam. Ligdeki Konyaspor maçına odaklanmıştık. Aklımız bir yandan da Leverkusen deplasmanındaydı.. İlk maçı Ali Sami YEN'de 0-0 berabere bitirmiştik. O maçın galibi, mükemmel bir koreografi yapan taraftardı. Neyse Konya maçı için takım zor hava şartlarına rağmen şehire indi. İniş sorunlu olmuştu. 3 gün sonra UEFA maçı varken federasyon bu maçı Pazar gününe koymuştu. Bir çok kişi bunu sorgularken Konyaspor yönetimi adeta uyumuş, tüm yurdu etkisine alan kar yağışını görmezden gelmişti. Zemine çadır bile sermeyecek kadar amatör davranmışlardı. O gün hakem sahaya çıktı ve maçı erteledi. Maç Pazartesi oynanacaktı. 2 gün kalmıştı Almanya'daki hayati maça. Pazartesi günü, vicdansız federasyon o maçı hala temizlenmemiş zeminde oynattı. Maçı zor da olsa 1-0 kazandık. Ama o zemin o kadar kötüydü ki o maçtan sonra futbolcularımız yerinden kalkamadı. Çok yorucu olmuştu. Ve o maçta bir değerimizi kaybettik. Türk futbolunun büyük çıkış yapan oyuncusu Uğur Uçar zeminin azizliğine uğrayarak ayağından sakatlandı. Daha sonra Gökhan Gönül de sakatlanınca Milli olacak bir oyuncu oynayamadı. 2 gün sonra yorgun takımımız Leverkusen karşısına çıktı ve yenildi. O maçta en büyük etken sağ bekde Barış'ın oynaması ve o bölgeden 3 gol yememizdi. Bu olayın üstünden 15 ay geçti Uğur hala sahalara dönemedi. Bir röpörtajında bir ara futbolu bırakmayı planladığını söylüyor küçük kaptan. Tam da hayranı olduğu büyük kaptanın 3 numaralı formasını almışken. Bu işten başta Galatasaray olmak üzere Türkiye zararlı çıktı. Bir çok maça sağ beksiz çıktık. Galatasaray'ın sorunlarını anlatmıyorum bile. Burası Türkiye diyoruz. Yapacak çok şey var ama aslında yapacak hiçbir şey yok.. Bu cümleyi uzun uzun düşünün..

4 yorum / Yorum Gönder:

mischa dedi ki...

o gün o maçın oynanmaması gerektiğini herkes çok iyi biliyordu. ama konu Galatasaray olunca yine gıkını çıkarmadı sevgili federasyonumuz. umarım hepsinin içi sızlar hayatları boyunca.

sinem dedi ki...

o gün o maç oynanmasa, bırakın galatasarayı, milli takımda da çok büyük işler çıkaracaktı küçük kaptan. şimdi onun yerine bir alternatif düşünmüyor olacaktık. top sağ kanattan her geldiğinde sabri'nin varlığını hatırlayıp üç buçuk atmıyor olacaktık. her açıdan yazık oldu yani.

Gala's dedi ki...

bir çok şey şimdiki gibi olmayacaktı buna eminim.

Özgür Şeker dedi ki...

Uğur'un döneceği haberleriyle ilgili defalarca post attım basına göre şu hafta dönüyor o hafta dönüyor bu hafta dönüyor vs vs.Özledik Küçük Kaptan özledik.

DEPO