Basketbol & Sponsorluk Üzerine

|


Basketbolda sponsorumuz Cafe Crown. Yani Ülker'in yan bir kuruluşu. Ülker kim? Fenerbahçe sponsoru.. Ezeli rakibimizin.. Onlara verilen haklar, ayrılan bütçeler bizden kat kat fazla.. Peki öyle bize neden yardım ediyorlar? Çünkü biz Ülker'den ayrılsak büyük bir şirket ile anlaşsak Fenerbahçe ligde bu kadar rahat olamaz. Peki sponsor bulabilirmiyiz? Elbette buluruz. Hatta Fenerbahçe'nin anlaşmasından daha dolgun anlaşma yapabiliriz. Şu anda resmen Fenerbahçe'nin kontrolünde sus payını aldık köşemizde oturuyoruz. Ara sıra gelen zaferler ile avunuyoruz. Ama farkında değiliz gerçeklerin. Kendinize bi sorun neden Eurolig'de değiliz. Düşünün işin içinden nasıl çıkacaksınız. Bugün antrenmana çıkmamış takımımız. Nedeni paralarını alamamaları. Yani sus payını aldık ama onu bile idare edemiyoruz. Eğer verdikleri paraya kulüp olarak ek yatırım yapmasak play off bile göremeyiz. Elbette transfer yanlışlıkları var ama bütün iş sponsordan geçiyor. Aziz Yıldırım yayın hakkını sattı Ferit Şahenk'in NTV sine. Ligin adını verdi Ali Koç'a, kendisine de aldı Ülker'i. Kurdu yani sistemi. Hepsi de Fenerbahçeli bunların. Federasyon'da ligin geliri,kalitesi arttığından buna itiraz etmiyor. Biz ise ufak işlerin peşindeyiz. Bir an önce Cafe Crown'dan ayrılmazsak bu iş çığrından çıkacak. Peki ne yapalım? Ligimizde üst seviyede bir takım var. Geçen yaz birleşme dedikoduları olmuştu ama gerçekleşmedi. Onları ikna edelim Basketbol ve Voleybol'un tüm branşlarına sponsorumuz olsunlar. Futbol takımımıza zaten sponsor oldular. Basketbol ve Voleybol takımları da oldukça güçlü. Tek eksikleri asalet ve taraftar. Bunlar da bizde mevcut. Gelin evlenin bunlarla Amatör branşlarımız tekrar şaha kalksın. Son verelim çubuklu forma üstünlüğüne. Parçalılar konuşulsun yine. Bu birleşme ile NBA EUROPA bile hayal değil. Yeter ki hakim sorunca evet diyecek iki ağız olsun...

4 yorum / Yorum Gönder:

Özgür Şeker dedi ki...

Bu işleri anlamakta zorluk çekiyorum bir aralar Türk telekom ile birleşme olayı vardı basket takımlarında sonra ses çıkmadı pek

mischa dedi ki...

Görüşmeler gizli olarak devam ediyormuş diye duydum ama bir de TBF'nin Telekom'um Ankara takımı olması nedeniyle birleşmeye karşı çıktığı söylenmişti. Ne olduğu belli olmayan, bize kısıtlı destek olabilecek sponsorlar yerine, baştan büyük bir sponsorla anlşılmalıydı. Seneleri kaybettik bu yüzden. Önümüzdeki sezona da umutla bakamamız bundan zaten.
Sponsorluk dışında GS'nin senelerdir en büyük sıkıntısının da yönetim karışıklığı olduğunu biliyoruz. Yeterince destek yok, kimin ne yaptığı belli değil. Kısacası basketbolun en önemli branşlarımızdan biri olduğu bizi yönetenler tarafından kabul edilmeli ve üzerine çalışılmalıdır.

Gala's dedi ki...

@ mischa

telekom birleşme istiyor ama şartları ankaraya taşınmak. bu imkansız gibi görünüyor. ya o sorunu halledeceğiz ya da vestele yeniden döneceğiz. hiç olmazsa ülkerden kurtulalım yeter.

Gala's dedi ki...

paranın peşindeyiz yazsa aradığını bulacak ama.. neyse..

DEPO