Club Atlético de Madrid

|

Kuralar çekildi.Rakibimiz Atlético Madrid oldu. İyide oldu. Bilenler bilir Avrupa'da AS Roma,Liverpool ve Atlético'yu desteklerim,severim,sayarım.. Bu Galatasaray yobazının Atlético'yu desteklemesinin sebebi ise açık; halkın takımıdır Atlético.

Atlético, 1903 yılında 3 Bask'lı öğrenci tarafından kurulmuştur. Faşist Real Madrid'in ezeli rakibidir. Real Madrid diktatör Franco'nun takımıydı. O dönemde ülkedeki birçok futbol kulübüne baskı uygulandı,Real desteklendi hatta Barcelona'ya yabancı oyuncu yasağı getirildi.

İspanya'da kralcı takımlar ''Real'' ön adını alırken, halkçı takımlar ise ''Atlético'' ismini kullanırlar. Ve buda o kadar kolay birşey değildir. General Franco'nun tüm baskılarına karşı ayakta kalmış olmak demektir.İşte bu yüzden bu onurlu takım desteği hak eder... (halkçı demişken Orkun abiye selam olsun.)

Futboluna gelirsek Atlético son dönemlerde pek verimli değil. Berbat bir sezon geçiriyor ve çıkış arıyorlar. CL'de hiç galibiyet alamadılar Lig'de ise 13 puanla 14. sıradalar.Kadrolarında hepimizin bildiği üzere Agüero,Forlan,Maxi gibi oyuncular bulunuyor. Ama bunun pekte önemi yok karşılarında Galatasaray var.

Atlético maçlarını Vicente Calderon stadında oynuyor.Tribünleri ateşli deplasmana gidecekler için güzel bir atmosfer olacak. Her ne kadar zor bir kura olsada zorluklara göğüs gereceğiz ve sonuna kadar gideceğiz!

5 yorum / Yorum Gönder:

halk dedi ki...

bask gençlerin kurduğu bir madrid takımından daha güzel pek az şey bulursunuz ispanya'da futbol adına. katalan zenginlerinin parasal mastürbasyon alanı olmuş barcelona'yı tutup onu muhalif sanadursun millet, bu elemanlar 100 yıldır madrid'de ikinci sınıf muamelesi görüyorlar. o gün ali sami yen 'de olup dünya gözüyle kun agüero'yu ve arda'yı aynı anda göreceğiz. şimdiden rüya gibi geliyor.

SéRhat dedi ki...

Kaliteli bir kadroya sahipler ama berbat bir istatistik ve berbat bir formaları var tabii bu bize yarıyor umarım maça kadar A.madrid kendini toparlayamaz. Bugün ( 20 Aralık 2009 Pazar ) deplasmanda Tenerife ile 1 / 1 berabere kaldı Atletico Madrid.

Adsız dedi ki...

dün izledim. elenmeyecek bir takım değil. yeterki maçta saçmalamayalım

Mert Kuyumcu dedi ki...

Merhaba,

Blog'unu uzun zamandır takip ediyorum ve özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaşacağımız Atlético Madrid maçının Galatasaray için inanılmaz olduğunu düşünüyorum.

Dolayısıyla, 17 Aralık 2009 tarihinde 'UEFA Avrupa Ligi | Atlético Madrid' adı altında kendi blogumda rakibimizi biraz analiz ettim. Belki bir göz atarsın...

Çok kolay gelsin, iyi çalışmalar.

Gala's dedi ki...

Teşekkürler her zaman bekleriz..

DEPO